„Nemají dno.“ Azov v Praze očima Majerové

04.08.2024 8:19 | Rozhovor

„Je to opravdu komické, když Fialova vláda odkládá horkou kaši, kterou sama pomáhala uvařit,“ říká ohledně „českého“ Green Dealu předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová a připomněla naše předsednictví EU. V rozhovoru řekla, co podle ní reprezentuje Kamala Harrisová a co naopak Donald Trump. Dostala se i ke kauze učitelky Bednářové a zmínila „minulý režim“. Slova chvály pak zazněla na adresu Viktora Orbána.

„Nemají dno.“ Azov v Praze očima Majerové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Majerová

Paní předsedkyně, začneme dnes trochu ze široka. Co Vás v poslední době na naší politické scéně nejvíc zaujalo, ať už v dobrém nebo špatném slova smyslu?

To zdaleka nejdůležitější se v posledních týdnech odehrává ve Spojených státech. Nejprve atentát na exprezidenta a republikánského kandidáta Donalda Trumpa, pak odstoupení z voleb stávajícího prezidenta Joe Bidena a nyní instalace viceprezidentky Kamaly Harrisové coby nové kandidátky Demokratů. Výsledek listopadových amerických prezidentských voleb ovlivní celý svět. Kamala Harrisová reprezentuje úplně všechno, co je na současném světě špatně: šílený klimatický alarmismus, devastující migraci, smrtící militarismus, woke ideologii a ultralevičácký progresivismus. Donald Trump je reprezentantem normálního světa. Ta volba musí být každému, kdo to má v hlavě v pořádku, jasná. 

Poměrně velkou kritiku vyvolala informace o takzvaném českém Green Dealu. Píše se o zdražování pohonných hmot, plynu a tím i dalších věcí…. Vláda nakonec toto „téma“ odložila. Ale i tak. Co všechno to může pro české domácnosti znamenat? A ustojí to případně české domácnosti?

Je to opravdu komické, když Fialova vláda odkládá horkou kaši, kterou sama pomáhala uvařit. Jen si vzpomeňme, co aktivně tlačila v době našeho předsednictví EU. Namísto, aby se snažila o určitou korekci nebezpečného evropského směřování, jak to momentálně dělá třeba předsedající Maďarsko, aktivně ve stylu „musíme být papežštější než papež“ tlačila všechny tyhle migrační a greendealové šílenosti. Teď se toho sama zalekla. Ale nenechme se mýlit. Tihle služební lokajové cizích zájmů to (bohužel) nepochybně protlačí, potřebnou většinu na to ve sněmovně i v senátu mají, jen čekají na vhodnější příležitost. Že to některé domácnosti ustojí jen velmi těžko, je jasné předem. 

Velkou diskuzi vyvolala akce veteránů pluku Azov v Praze. Jak Vy na tuto akci nahlížíte?

Prezentace pluku AZOV v Praze je nekonečnou ostudou Fialovy vlády. Trikolora se k tomu vyjádřila na sociálních sítích takto: 

Ne podle slov, ale podle skutků poznáte je. Nenechají zpívat světově proslulou pěvkyni. Z letiště vykazují holky, které hrají tenis. Ale hajlující ultranáckové jim nevadí. Nemají dno. O kom je řeč? O politických extremistech ze současné vládní garnitury.

Trikolora odsuzuje verbování ukrajinských občanů žijících v České republice do konfliktu na Ukrajině náhončími z nechvalně známého pluku AZOV. Toho pluku, který byl na seznamu teroristických skupin a který se veřejně prezentuje neonacistickými insigniemi. Verbování do ozbrojeného konfliktu v jiných zemích může být pokládáno za přímé vměšování se do daného konfliktu.

Fialova vláda přímou podporou dodávek zbraní a munice a poskytováním zázemí jedné ze stran ozbrojeného konfliktu staví český stát na úroveň válčící strany. V neúprosné logice války tak z naší země činí legitimní cíl pro relevantní odvetu se všemi možnými důsledky. 

„Trikolora znovu vyzývá vládu Petra Fialy, aby neprodleně odvolala nejvyššího státního zástupce Igora Stříže, a to pro naprostou nekompetentnost. Jeho dovolání v kauze učitelky z Prahy 6 Martiny Bednářové nelze označit jinak, než jako svévolný totalitní akt a naprostý politický skandál,“ napsala jste na Facebooku. Můžete to prosím pro naše čtenáře trochu rozebrat? Jak tedy pokračuje případ paní učitelky Bednářové?

Stíhání verbálních trestních činů je takřka definiční znak totalitních režimů. To, že se s nimi u nás v poslední době doslova roztrhl pytel, je jen důkazem toho, v jakých poměrech žijeme a kam nás Fialova pětikoalice zavlekla. Kauza paní učitelky z Prahy 6 Martiny Bednářové je zřejmě tou nejviditelnější, a odvážím se říct, že přímo nejstrašnější ukázkou zločinnosti současného režimu. Systém se povozil a stále ještě vozí ne po nějakém politikovi či funkcionáři, ale po obyčejné ženě. Ti zločinci převlečení do politických obleků a soudcovských talárů paní učitelce zničili profesní kariéru i soukromý život. Přesně takhle to dělali stejní zločinci za minulého režimu. Jen ve službách někoho jiného. Svět se pouze přepóloval. Trikolora se paní učitelky opakovaně zastala, stejně jako společenství PRAK, což je vlastně pokračovatel legendárního VONSu čili Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných, který fungoval za dob vlády KSČ. Je naprosto ostudné, že se něco takového pětatřicet let po sametovém převratu děje. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No, je jasné,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOldwin , 04.08.2024 11:20:03
že pomníky, muzea a další materiály oslavující Banderu a jeho pomocníky zdobí každé ukrajinské město. Pak je nepochopitelné, že tihle už s tím nemají nic společného, když to dokonce ani slůvkem nezpochybnili. Takže paní Majerová má v téhle otázce naprostou pravdu. A existuje na to řada důkazů a ani jediný důkaz proti.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Přední muž Okamurova týmu promluvil o černošském „chirurgovi“, Romech i Jiřím Pospíšilovi

4:44 Přední muž Okamurova týmu promluvil o černošském „chirurgovi“, Romech i Jiřím Pospíšilovi

ROZHOVOR „Je snad jakékoli vyobrazení člověka tmavé pleti automaticky rasismem? A co vyobrazení bělo…