Peklo Leyenovou nemine, doufá kandidátka Rédová. S Konečnou jde za změnou

04.06.2024 17:46 | Rozhovor

Tunelování, podvody. Tím se předvedla Evropská unie v době pandemie podle zdravotnice a kandidátky STAČILO! Petry Rédové. Za kšefty se společností Pfizer, jak věří, komisařku von der Leyenovou nemine peklo. Na tomto světě by chtěla spojit vlastenecké síly za lidským programem.

Peklo Leyenovou nemine, doufá kandidátka Rédová. S Konečnou jde za změnou
Foto: Archiv Petry Rédové
Popisek: Petra Rédová, kandidátka do europarlamentu

Vrcholí kampaň před eurovolbami; jak se voliči dívají na vaši kandidátku STAČILO!?

Naši voliči jsou ti, kteří volali po spojování vlasteneckých sil, a Kateřina byla jediná, která tomu dala čas i snahu. Ti, kteří naopak naši kandidátku kritizují, si málo uvědomují, že náš nepřítel sedí ve Strakovce a je zapotřebí bojovat proti němu, ne proti sobě navzájem. Naši voliči prostě chtějí změnu, nikoliv výměnu, a oceňují naši dlouholetou práci. Jejich podporu vnímám velmi intenzivně a jsem za ni vděčná.

Od odpůrců jsem zaznamenal výroky jako „to jsou ti komunisti“. Jak to tedy máte s KSČM, které vaše lídryně Kateřina Konečná předsedá?

Řekněme si na rovinu, že spousta lidí nezná fakta, jako třeba, že ti „zlí komunisti“ dávno ze strany odešli a najdeme je ve všech stranách. Znárodňovací program dnes razí především Piráti a celá pětikolka je přímo posedlá snahou vše zregulovat, omezit, zakázat a vychovávat. Slovo „komunismus“ je jen strašák, který nemá nic společného ani s námi ani s Kateřinou, která je navíc o pár let mladší než já.
 
Soudit někoho na základě starých chyb jejich otců, je hloupost... kterou mimochodem nejvíc razí ti, kteří třicet let mluvili o nepřípustnosti kolektivní viny sudetských Němců. Odmítám kolektivní vinu a nejen ve straně, ale i ve sportu, v umění apod.
 
Kandiduji jako nezávislá kandidátka v koalici, kde je lídrem Kateřina, která je úspěšnou političkou, je drobná, ale má silný hlas, velké srdce a smysl pro humor. Jsem dcerou armádního důstojníka, který byl členem KSČ, stejně tak moje maminka. Oba rodiče byli rozdílní. Naše uskupení je především o lidech, ne o stranách. 

Stran a kandidátek kritizujících vládu se sešlo v letošních eurovolbách docela dost. Není to škoda, že se hlasy zklamaných voličů takto tříští?

Upřímně, je to velká škoda, ale přestože mnozí volali po spojování, byly to jen výkřiky do tmy a skrytý alibismus. Ve skutečnosti se spojovat nechtěli, neboť zde vítězilo ego a sponzoři. Ti, co se spojit chtěli, ti se spojili. Ti, co vsadili na černého Petra, ti si ho na konci bohužel vytáhnou. Pokud chcete porazit nepřítele, musíte udělat ústupky, spojit se a vyrazit do boje společně. Kdo není schopen ustoupit v zájmu společné věci, ten nezvítězí.

Ať v tom tedy uděláme jasno: Jak byste popsala program, se kterým vaše kandidátka STAČILO! jde do voleb?

Náš program je lidský, zastupuje všechny důležité aspekty života našich občanů. Brání jejich práva, suverenitu, národní měnu. Přináší řešení problémů, neslibuje nic, co nelze splnit. Prioritním a také prvním bodem je mír. Na tom stojí vše. Pokud chceme napravovat paskvily, které odsouhlasili současní europoslanci, pokud chceme zastavit destrukci naší země, potřebujeme k tomu podmínky, klid a možnost jednání. Bez míru to nepůjde. 
 
Kde selhává diplomacie, nastupuje válka. V současné době jsme součástí mediální války, ale k té vojenské nemáme daleko. Naše krvelačná vláda o tom sní denně. Zažila jsem bombové útoky v Londýně v roce 2005 a vím, jaké to je, slepovat lidi. Jak moc to změní člověka a jaké trauma to zanechává pozůstalým. Je to trauma, které si nesete po zbytek života. A proto jsem ráda, že mír máme jako bod číslo jedna.
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

0:01 Nebuďme geopoliticky naivní, říká pro PL Peter Weiss. Ukrajina má EU co nabídnout

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Sedm let byl Peter Weiss slovenským velvyslancem v Praze. Jedna z nejvýraznějších …