Poslankyně z SPD sleduje data a volá: Vláda lidem lhala. Očkování neudělá za covidem tečku!

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
28.11.2021 18:00 | Rozhovor

„Nemůžeme žít neustále diktátem vlády, která nás bude trestat, když neuposlechneme, a jakmile se podvolíme, tak nás čeká odměna v kousku svobody. Tyto praktiky patří do totalitních zemí. Lidé se musejí naučit přijímat vlastní zodpovědnost. Trestáním a vydíráním k tomu však společnost nedovedete. Očkování musí zůstat dobrovolné a bezpodmínečné, kdo chce, ať se naočkuje. K dispozici by měly být občanům všechny dostupné vakcíny a hlavně očkování by se mělo vrátit do ordinací praktických lékařů, kteří o svých pacientech vědí nejvíce a mohou zhodnotit benefity a rizika. Zdraví nepatří do obchodních center nebo na nádraží, kde v očkovacích centrech nemají ani zdravotní dokumentaci pacienta,“ myslí si poslankyně SPD Karla Maříková, profesí zdravotní sestra.

Poslankyně z SPD sleduje data a volá: Vláda lidem lhala. Očkování neudělá za covidem tečku!
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Karla Maříková

Pětikoalice přestavila svůj plán boje s covidem. Kritici tvrdí, že v něm není vlastně nic nového. Co si myslíte vy?

Je pravdou, že v něm není žádný krizový plán. Určitě však musím ocenit, že v plánu pro boj s covidem je dobrovolné očkování, zohlednění protilátek nebo důraz na osobní zodpovědnost, zlepšení přednemocniční péče a spojování společnosti. Jsou to však jen slova a zda vláda půjde skutečně tímto směrem a neskončí u totalitního postoje jako vláda v demisi, ukáže až čas.

Máme tu období střídání vlád. Spolupracují vůbec stará a nová vláda na covidových opatřeních?

Současná dosluhující vláda si dělá, co chce a dle svého přístupu ignoruje názor i možnou spolupráci s kýmkoliv, a není to jen s novou vládou. Můžeme to vidět i v rámci spolupráce s odborníky, kteří mají jiný názor a upozorňují na to, že přístup vlády v demisi Andreje Babiše nebude mít výsledky. Z profesora Berana, který je uznávaným epidemiologem ve světě, udělala vláda dezinformátora, a to jen z toho důvodu, že se názorově liší. Vláda připouští jen jeden názor, ale ten, jak vidíme v praxi, nefunguje. Moje jedna paní profesorka říkávala, že jen hlupák udělá stejnou chybu dvakrát, tak buď je vláda tak hloupá, a nebo to činí s nějakým záměrem, nic jiného si o tom nelze myslet, protože každý průměrně inteligentní člověk se z chyb poučí a zkusí to prostě jinak. Tato vláda ovšem jede stále podle stejného scénáře.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Takový český Biden.“ Markéta Šichtařová ukázala na Drahoše. Ano, také kandiduje

18:21 „Takový český Biden.“ Markéta Šichtařová ukázala na Drahoše. Ano, také kandiduje

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Před poslední prezidentskou volbou u nás Václav Klaus rezolutně odmítl …