Jiří Krampol má dotaz: Hodíte staré lidi do Macochy, nebo do sběru

11.08.2012 16:02 | Zprávy

JINÝMA OČIMA Církevní restituce jsou v zásadě správné, ale přichází v nesprávnou chvíli. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to říká herec Jiří Krampol. Podle něho by se vláda měla spíše zaměřit na to, aby lidé neumírali hlady. „Co udělají s důchodci, to je hodí do Machochy?“ ptal se.

Jiří Krampol má dotaz: Hodíte staré lidi do Macochy, nebo do sběru
Foto: hns
Popisek: Jiří Krampol

„Já jsem věřící, takže chápu, že ta církev, která si za minulého režimu musela zkusit strašným způsobem a kněží byli pronásledováni a tak dále, takže jsem samozřejmě na straně církve,“ říká Krampol. Myslí si ale, že v současné situaci, kdy je naše země v krizi, tak není takový návrh zrovna vhodný.

V hierarchii hodnot jsou podle něho důležitější věci a zrovna církevní restituce by neměly být na prvním místě. „Vzít polovičku republiky a dát to církvím zrovna v době, kdy jsou plné ulice žebráků, nezaměstnaných a lidi vyhazují z bytů, že nemají na činži a na jídlo, tak to zrovna není vhodná situace,“ je přesvědčen známý herec.

„Kdyby země kvetla a byli bychom na tom jako ve Švýcarsku, kde mají lidi důchod kolem 80 až 100 tisíc, tak bych to chápal, ale přijde mi, že ty restituce přichází v nevhodný čas,“ míní Krampol v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Lidé už vládu vůbec neuznávají

Ten má prý spoustu známých, kteří ani nemají na léky a ti, co si léky nemohou koupit, se ocitnou v situaci, kdy kvůli tomu třeba i zemřou. „Já si třeba kupuji lék na ředění krve, to si bere v podstatě každý druhý důchodce, a když si to ten člověk nevezme, tak to odnese. V dané chvíli by zdraví a to, aby lidé nespali pod mostem, je důležitější než jestli se opraví kostely.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Věříte tomu, že Amerika stojí o to, aby Evropa vzkvétala?

Ve vašem článku cituje Vance, který to tvrdí + další věci. Vy mu věříte? Co podle mě trefil je ta cenzura, kdy se stávající politici natolik bojí o svá místa, že se snaží umlčet všechny ty, kteří s nimi nesouhlasí. Otázkou je, co s tím?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…