Krejčíř i Pistorius pobývají v pretorijské věznici Kgosi Mampuru. Někdejší český podnikatel je zatím ve vazební cele, protože soudy v Jihoafrické republice projednávají tři trestní kauzy, v nichž figuruje. Obžalován je z únosu, z pašování drog a z pokusu o vraždu. Stíhán je navíc i v Česku, které žádá Jižní Afriku o Krejčířovo vydání.
Pistorius byl v celosvětově ostře sledované kauze v říjnu odsouzen na pět let vězení za zastřelení své přítelkyně, modelky Reevy Steenkampové. Když Pistorius přišel do nápravného zařízení, musel s ním Krejčíř začít sdílet sportovní náčiní. Čech ve stížnosti, kterou má SAPA k dispozici, píše, že v červenci požádal o kolo a běžecký trenažér a žádosti bylo vyhověno. Náčiní bylo instalováno na chodbě vedle jeho cely.
„Moje náčiní bylo při jeho příchodu do tohoto zařízení nabídnuto panu Oscaru Pistoriusovi, bez mého vědomí," píše Krejčíř. Ujišťuje, že nic nenamítal proti tomu, aby „moje náčiní používal a ve skutečnosti jsme já a pan Pistorius začali cvičit spolu".

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: dkr, čtk