Beroun: Na hrad zamíří modrý průvod. Přidejte se!

23.02.2013 11:28

Střední a základní školy z Berounska a okresu Praha-západ přijaly pozvání na chystaný Pochod v modrém za záchranu Karlštejna. Pozvánka k účasti směřovala zejména do těch škol, které leží v průzkumné oblasti, která byla před rokem vytipována jako jedna z možných lokalit pro průzkum těžby břidlicového plynu metodou hydraulického frakování.

Beroun: Na hrad zamíří modrý průvod. Přidejte se!
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Pochod se uskuteční v pátek 8. 3. 2013 jako vyvrcholení třídenní mezinárodní konference Berounská výzva.

Půjde o symbolickou záchranu hradu Karlštejn, jedné z nejnavštěvovanějších tuzemských památek, která se paradoxně v průzkumném území společnosti Basgas Energia Czech ocitla také. Sraz účastníků pochodu je v 9:00 na vlakovém nádraží v Karlštejně. „Přijďte, prosím, oblečeni v modré barvě, která bude symbolizovat naši snahu za zachování čisté vody na Berounsku,“ vyzývá jedna z organizátorek akce Marcela Bergerová z petičního výboru STOP HF Český kras.

Na hradě se uskuteční speciální představení „První hydra-hradní štěpení v ČR“ v podání herce Petra Vacka a jeho kolegů z divadla Ypsilon.
Nejlépe se do Karlštejna dostanete vlakem s odjezdem v 8:18 nebo 8:48 z Berouna, v opačném směru jede vlak v 7:50 a 8:20 z Prahy - Smíchova. Drobné občerstvení je zajištěno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…