Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

06.10.2024 11:33 | Tisková zpráva

V rámci devátého ročníku soutěže Ministerstva vnitra ČR „Přívětivý úřad“ získal Městský úřad Česká Lípa ocenění za 2. místo v Libereckém kraji. V rámci této soutěže se náš úřad umístil na stupních vítězů podruhé. Poprvé bral bronzové ocenění v rámci našeho kraje v roce 2022. Ocenění převzala starostka města Jitka Volfová a tajemník Městského úřadu Česká Lípa Ladislav Vakula v úterý 1. října v pražském Klementinu.

Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Soutěž Přívětivý úřad se vypisuje jen pro města, ve kterých fungují městské úřady obce s rozšířenou působností, jedná se tedy o větší města napříč republikou. Do každého ročníku se vždy zapojilo více než 100 měst. Jedná se o motivační soutěž, která primárně mapuje stav přívětivost a otevřenosti úřadů vůči občanům a jejich potřebám.

Sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných. Mezi kritérii, která se hodnotí, je například aktivita na sociálních sítích a webu, možnost hlášení závad přes webovou aplikaci, možnost přímého objednání na úřad, pravidelné vydávání městského zpravodaje, zveřejňování strategických dokumentů města či nastavení úředních hodin městského úřadu.

„Velmi si ocenění v rámci této soutěže vážím. Ukazuje, že cesta, kterou jsme započali před šesti lety, je správná. Postupně se snažíme nastavovat fungování našeho úřadu tak, aby byl pro naše občany co nejpřívětivější. Své záležitosti lze vyřídit on-line, zavedli jsme portál občana, dobře funguje systém Munipolis. Stále je však samozřejmě co zlepšovat a rozšiřovat naše služby, a proto jsme vděčni za každý dobrý podnět, který nás zase posune o kousek dál. Za toto ocenění patří velké poděkování vedoucím odborů, zaměstnancům úřadu i panu tajemníkovi,“ uvedla starostka města Jitka Volfová.

V Libereckém kraji zvítězil Liberec, třetí byl Jablonec nad Nisou. Absolutním vítězem letošního ročníku je město Pelhřimov. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

11:33 Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

V rámci devátého ročníku soutěže Ministerstva vnitra ČR „Přívětivý úřad“ získal Městský úřad Česká L…