Česká Lípa: Školní jídelna na Špičáku je v provozu, rekonstrukce zdárně pokračuje

25.09.2024 13:05 | Tisková zpráva

Letos v létě zahájilo město Česká Lípa rekonstrukci školní jídelny v ulici 28. října. Kvůli rozsáhlé rekonstrukci, která zahrnuje zateplení fasády, výměnu oken, dveří, optimalizaci osvětlení, otopné soustavy a vzduchotechniky, byl na ZŠ 28. října zahájen školní rok až 9. září.

Česká Lípa: Školní jídelna na Špičáku je v provozu, rekonstrukce zdárně pokračuje
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V plánu bylo, že po celý zbytek září budou děti chodit na oběd do nedalekého učiliště, protože bylo nutné v jídelně zvládnout stavební práce, které se neslučovaly s běžným provozem. Vše se však podařilo velmi rychle dokončit, a tak děti ze ZŠ již chodí do své jídelny, azyl na střední škole využívaly jen týden.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 6240 lidí

V provozu je zatím jen jedna z velkých jídelen. Ve druhé se provádějí nezbytné stavební práce a výměna oken. Ale i tato místnost bude nejpozději v listopadu hotová, a tak bude moci jídelna fungovat naplno. Poté se pracovníci pustí do prací na opravě šaten.

Kompletně hotovo by mělo být na začátku školního roku 2025/2026. Zhotovitelem rekonstrukce bude firma VERSANA, s.r.o., která zvítězila v zadávacím řízení s nabídkovou cenou 44 miliony korun vč. DPH. Na stavební práce, související se snížením energetické náročnosti budovy, jsme podali žádost o dotaci do Operačního programu životní prostředí, věříme tedy, že se ji podaří získat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká Lípa: Školní jídelna na Špičáku je v provozu, rekonstrukce zdárně pokračuje

13:05 Česká Lípa: Školní jídelna na Špičáku je v provozu, rekonstrukce zdárně pokračuje

Letos v létě zahájilo město Česká Lípa rekonstrukci školní jídelny v ulici 28. října. Kvůli rozsáhlé…