České Budějovice: Reakce vedení města na rezignaci Zuzany Kudláčkové na funkci náměstkyně primátorky

23.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

V pondělí 21. října 2024 ráno se vedení města na běžném jednání neočekávaně dozvědělo, že náměstkyně Zuzana Kudláčková (Piráti) rezignuje na všechny svoje funkce včetně mandátu zastupitelky.

České Budějovice: Reakce vedení města na rezignaci Zuzany Kudláčkové na funkci náměstkyně primátorky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„To samozřejmě respektuji. Její straničtí kolegové nás ovšem na stejném jednání jako by mimochodem informovali, že vypovídají koaliční smlouvu, kterou měli podepsanou s ODS, KDU-TOP09 a Jihočechy 2012. To rozhodně není správné ani z právního, ale ani z lidského hlediska. Mrzí mě to zejména proto, že paní náměstkyně Kudláčková zodpovídala za důležité resorty, například životní prostředí a kulturu. Její odchod ze dne na den je tedy nepříjemný pro každodenní chod města. Pokud Piráti viděli tak velký názorový nesoulad se zbytkem koalice, mohli to vyřešit docela jinak a směrem k občanům města zodpovědněji,“ vyjádřila se k aktuálnímu tématu primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Ostatní členové vedení města zůstávají ve svých funkcích. V co nejkratší době bude následovat jednání zastupitelských klubů.

„Mohu vás ale ubezpečit, že ať se stane cokoliv, budeme dále pracovat pro rozvoj našeho města. Mám ohromnou radost z toho, jak se ho za poslední roky podařilo rozhýbat, jak se daří dotahovat realizované projekty a také přicházet s novými, které zlepší život všech Budějčáků. Nedávno jsme společně a úspěšně překonali velkou vodu. Už za pár měsíců se svezeme po obchvatu města po dálnici D3 a co nevidět začne stavba Severní spojky. Plánujeme masivní výstavbu městských bytů ve Čtyřech Dvorech. Další klíčové stavby potom vzniknou v úzké spolupráci s Jihočeským krajem, ať se bavíme o Národní hale míčových sportů či Alšově jihočeské galerii na Senovážném náměstí. Máme tedy před sebou ještě spoustu práce. Naše sliby občanům platí i nadále a my je dotáhneme,“ dodala primátorka.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Přerov: Andělská křídla, chrastění čertovských řetězů i vánoční kamion. Letošní advent bude zábavný

10:23 Přerov: Andělská křídla, chrastění čertovských řetězů i vánoční kamion. Letošní advent bude zábavný

Letošní advent přinese do přerovských ulic ještě více zábavy, radosti, ale také světelných dekorací …