České Budějovice: Senior taxi nabídne lidem dvojnásobnou kapacitu

09.10.2024 19:06 | Tisková zpráva

Služba pro českobudějovické seniory nad 65 let a osoby se zdravotním postižením s průkazem ZTP nebo ZTP/P je zachována, pouze se mění její provozovatel. Dosud se nazývala Taxík Maxík a realizovala ji Charita České Budějovice.

České Budějovice: Senior taxi nabídne lidem dvojnásobnou kapacitu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Provoz Senior taxi převzal dopravní podnik města, jinak řidiči, stejně jako zaběhnuté telefonní číslo a rozsah zůstávají stejné. Co je ale myslím velmi příjemné, že už lidé nebudou cestovat v původním starém vozidle, ale ve dvou zcela nových, takže jich může služby využít dvojnásobek. A také je tady možnost, kromě platby v hotovosti, použít platební kartu,“ uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš s tím, že taxi zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun občanů po městě, například k lékaři a na úřady.

Senior taxi si mohou zájemci objednávat telefonicky na čísle 731 604 499 nejpozději 24 hodin před plánovanou cestou, maximálně 30 dní dopředu. Cena přepravy je 60 Kč za osobu. Pokud senior nebo osoba s průkazem ZTP cestuje s doprovázející osobou, zaplatí navíc 30 Kč. Osoby, které vlastní průkaz ZTP/P, hradí také 60 Kč, jejich doprovod má přepravu zdarma.

Pokud se občané chystají cestovat s invalidním vozíkem, velkou kompenzační pomůckou nebo rozměrnějšími zavazadly, je vhodné to zmínit už při objednávce. Této služby mohou občané využít i s asistenčními a vodicími psy. Podmínkou je vodítko nakrátko a náhubek. Podrobnější informace jsou ZDE v sekci Další služby nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

České Budějovice: Senior taxi nabídne lidem dvojnásobnou kapacitu

19:06 České Budějovice: Senior taxi nabídne lidem dvojnásobnou kapacitu

Služba pro českobudějovické seniory nad 65 let a osoby se zdravotním postižením s průkazem ZTP nebo …