Čeští karatisté se chystají v Hradci Kráílové dobýt Evropu

18.05.2017 8:34 | Zprávy

Česká reprezentace na nadcházejícím Mistrovství Evropy karate S.K.I.E.F. v Hradci Králové bude se svými 120 závodníky největší výpravou na šampionátu a vzhledem k sestavě má i velkou šanci uspět.

Čeští karatisté se chystají v Hradci Kráílové dobýt Evropu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ve výběru nechybí ani úspěšní domácí závodnice ze Spartaku Hradec Králové – Radka Krejčová, která ve federaci SKIF obsadila druhou příčku na mistrovství světa 2009 v Řecku a Barbora Bukáčková, která vyhrála v kategorii dorostenek mistrovství Evropy 2014 v německých Drážďanech. Mezi českými karatisty bude samozřejmě více želízek v ohni.

Kromě české výpravy budou velkými favority Italové, kteří přicestují do Hradce Králové opravdu ve velkém počtu a se svými 72 členy jsou druhou největší výpravou. Sedmdesát karatistů se chystá z Ukrajiny, a po 60 z Dánska, Rumunska a Ruska. Celkově se ve Fortuna aréně představí 800 závodníků z 24 států. Boje na tatami na zimním stadionu v Hradci Králové začnou v pátek 19. května v 9 hodin, kdy budou soutěžit karatisté v dětských a mládežnických kategoriích a budou také probíhat boje Masters, tedy závodníků starších 40 let. Ukončení pátečních soubojů se předpokládá kolem sedmé hodiny večer. V sobotu jsou na programu nejprestižnější kategorie 18-19 let a 20–39 let. V neděli pak budou tatami patřit týmům a také nejprestižnější kategorii – Grand Champion, ve které spolu soutěží medailisté jednotlivých váhových kategorií v soutěži bez rozdílu hmotnosti.

Mistrovství Evropy organizuje klub SK Karate Spartak Hradec Králové ve spolupráci se SKIF CZ a za podpory města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…