Cheb: Rekonstrukce Lesní ulice má stát místo 15 milionů jen 8,5

02.11.2011 21:18 | Zprávy

Příští rok na jaře se bude upravovat úsek Lesní v zadní části sídliště od ulice Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi.

Cheb: Rekonstrukce Lesní ulice má stát místo 15 milionů jen 8,5
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Rekonstrukce části ulice Lesní na sídlišti Skalka by na základě výsledků výběrového řízení na dodavatele stavby, které proběhlo formou elektronické aukce, měla stát necelých 8,5 milionu korun. „Podle projektové dokumentace měly náklady činit přibližně 15 milionů korun. I díky elektronické aukci se zakázku podařilo oproti předpokládané ceně vytendrovat o více než 40 procent levněji," uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda.

Lesní ulice se měla rekonstruovat už letos, ale kvůli komplikovaným jednáním se společností Povodí Ohře, která se týkala odvodu dešťových vod, musela být odložena až na příští rok. „Dodavatele jsme vybrali již nyní, aby mohl na jaře zahájit práce hned, jak to klimatické podmínky dovolí," vysvětlil místostarosta.

Upravovat se bude úsek Lesní ulice v zadní části sídliště od ulice Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi přehrady. V místech, kde nyní auta parkují podélně, má být vybudováno více než pět desítek kolmých parkovacích míst. Zároveň se počítá s tím, že po dokončení úprav bude tento úsek díky rozšíření komunikace opět obousměrný. Stavbu bude na základě výběrového řízení realizovat chebská společnost Stamoza.

Rekonstrukce Lesní ulice je součástí rozsáhlého projektu úprav komunikací a rozšiřování parkovacích ploch na sídlišti Skalka, který bude postupně realizován v příštích letech. S návrhem úprav se přitom můžete seznámit na webu města www.cheb.cz pod odkazem Doprava/Studie parkování na sídlišti Skalka v levém menu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…