Děčín: Rekonstrukce Nebíčka na Pastýřské stěně začíná

26.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Nové zázemí bude mít zámeček na Pastýřské stěně. V těchto dnech totiž začíná jeho rekonstrukce. Cílem je modernizovat zastaralé vnitřní prostory. Stavební práce vyjdou na 14,5 milionu korun bez DPH. Jedná se tak o další větší investici města poslední doby.

Děčín: Rekonstrukce Nebíčka na Pastýřské stěně začíná
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Nebíčko je jedna z dominant našeho města. Chceme, abychom ji mohli opět plně využívat, proto je nutná zásadní modernizace,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města a IT Ondřej Smíšek (Náš Děčín).

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 2690 lidí

Během rekonstrukce dojde k úpravě vnitřních prostor, budou zde nové rozvody elektroinstalace, vytápění, a to včetně nového kotle a vzduchotechniky. Rekonstrukce čeká také na kuchyň a restauraci. Dojde i k výměně podlah a k tepelné izolaci. Je třeba opravit krovy a stropní trámy. Město si navíc nechalo udělat architektonickou studii na interiér, a to včetně novomanželského apartmá.

V minulých letech na tomto objektu nechalo město provést sanaci suterénu a opravu fasády včetně oken.

V současné době probíhá v našem městě celá řada investic. Jedná se například o opravu Dlouhé jízdy a Růžové zahrady, budování azylového domu na Benešovské ulici, propojení Cyklostezky Ploučnice a Labské stezky, opravu Řetězové lávky a také stavbu lávky pro cyklisty přes Labe, která bude zavěšená na železniční most.

Od začátku října bude pokračovat revitalizace Podmokel, a to etapou D. V srpnu navíc město dokončilo jednu z největších a nejvýznamnější investic posledních let, když otevřelo nový Domov pro seniory v Křešicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Opava: Jak to je s městským útulkem?

22:09 Opava: Jak to je s městským útulkem?

Městský útulek pro psy a kočky byl sice poničený velkou vodou, ale po prohlídce statikem máme naději…