Dokončení obchvatu Třince se blíží

21.05.2017 13:28 | Zprávy

Práce na obchvatu Třince úspěšně pokračují a nová rychlostní komunikace dostává konečnou podobu. O postupu stavby se včera přesvědčili i představitelé města Třince, kteří na pozvání zhotovitelské firmy MOTA-ENGIL navštívili úsek Oldřichovice – Bystřice. „Všechny nejdůležitější objekty na stavbě našeho úseku jsou hotovy, nyní už přichází na řadu povrch, svodidla, protihlukové stěny a postupně další dokončovací práce,“ potvrdil Pedro Goncalves, člen představenstva společnosti MOTA-ENGIL Central Europe

Dokončení obchvatu Třince se blíží
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Viditelný postup stavebních prací ocenila i starostka Třince Věra Palkovská. „Čilý ruch na stavbě a práce běžící v souladu s harmonogramem nás ubezpečily, že se termín dokončení stihne a že se v říjnu budeme moci projet po nové cestě,“ podotkla s uspokojením starostka při prohlídce nejdelšího mostu v uvedeném úseku na Karpentné.

V úseku Oldřichovice – Bystřice se nachází celkem 12 mostních objektů. Most, který překlenuje údolí Olše, měří 724 metrů a je nejdelším mostním objektem, který letos Ředitelství silnic a dálnic v České republice dokončí. Na výšku má most 25 metrů. „Jde o nejsložitější objekt stavby, jehož zvládnutí bude rozhodující pro úspěšné zprovoznění celého úseku v termínu. V současné době máme kompletně hotovou nosnou konstrukci a provádíme mj. pokládku betonové vozovky. Stále platí, že termín zprovoznění chceme dodržet,“ dodal projektový manažer stavby úseku Oldřichovice – Bystřice Karel Strakoš.

Aktuální stav na stavbě a postup stavebních prací mohou zájemci sledovat také na speciálně zřízených webových stránkách www.silnice11.cz, kde se dovědí veškeré podrobné informace k oběma úsekům přeložky silnice I/11. První řidiči by se po nové rychlostní komunikaci měli projet nejpozději 15. října letošního roku. Fotogalerie ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…