Dvůr Králové nad Labem: Na hřišti ve Smetanově ulici jsou nové herní prvky

09.07.2024 13:37 | Tisková zpráva

Žirafa na lezení, oboustranná tabule a kolotoč. To jsou tři nové herní prvky, které přibydou na dětském hřišti ve Smetanově ulici, a to v rámci realizace jednoho ze tří vítězných projektů 3. ročníku participativního rozpočtu města Dvůr Králové nad Labem, který v loňském roce uspěl v hlasování veřejnosti. Navrhovatelem projektu s názvem Rozšíření hřiště ve Smetanově ulici byl Zdeněk Felgr.

Dvůr Králové nad Labem: Na hřišti ve Smetanově ulici jsou nové herní prvky
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

S instalací herních prvků začali pracovníci specializované firmy ve čtvrtek 4. července a vzhledem k tomu, že prvky bylo třeba do země zabetonovat, i s ohledem na bezpečnost není možné je hned začít využívat. Na oboustrannou tabuli budou moci děti začít kreslit již příští týden, tedy 11. července, lezecký prvek však bude možné využívat až od 27. července a k instalaci kolotoče dojde teprve po uplynutí nezbytné technologické pauzy.

Dětské hřiště ve Smetanově ulici bylo vybudováno v roce 2022 také v rámci participativního rozpočtu. Projekt, který i tehdy navrhl Zdeněk Felgr, vyhrál hlasování 1. ročníku.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Nina Nováková byl položen dotaz

Prosím o vysvětlení

Četl jsem tento (https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Novakova-KDU-CSL-Plevel-v-ceskem-pravnim-radu-aneb-Lex-Schwarzenberg-757872) článek na PL a vůbec nechápu, o čem je řeč? Hned v prvním odstavci se píše o nějakých normách z dob socialismu, které stále platí a kvůli kterým z n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Mimořádný objev - archeologové našli u bašty pozůstatky hradeb

10:23 Bruntál: Mimořádný objev - archeologové našli u bašty pozůstatky hradeb

Bádání archeologů okolo bruntálské kamenné bašty přináší senzační objevy. Pod silnou vrstvou stavebn…