Frýdek-Místek: Nejchutnější svatomartinskou husu připravila Krčma Středověk

17.11.2021 6:32 | Zprávy

V den svátku svatého Martina zasedla v kavárně Radhošť ve Frýdku-Místku odborná porota, která rozhodla o vítězi ocenění „Nejchutnější svatomartinská husa 2021“. Tu dle poroty připravila Krčma Středověk.

Frýdek-Místek: Nejchutnější svatomartinskou husu připravila Krčma Středověk
Foto: Archiv autora
Popisek: Frýdek-Místek, farmářské trhy

Z šedesáti oslovených restaurací představilo svou svatomartinskou husu sedm restaurací. Každá z porcí vynikala něčím jiným. Někdo připravil knedlíky jako od babičky, někdo táhl husu celou noc, někdo si pro změnu dal záležet na zelí.Porota tak měla nelehký úkol. Pro hodnocení byla nejdůležitější vůně, vzhled, chuť a vhodnost přílohy. Souboj na předních příčkách byl těsný a první dvě restaurace dělil ve finále pouhý jediný bod. Vítězem se tak stala restaurace Krčma Středověk, kterou návštěvníci najdou na Třídě T. G. Masaryka ve Frýdku.

V porotě zasedli náměstek primátora statutárního města Frýdek-Místek Jakub Míček spolu s ředitelem Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Lukášem Smutným a s vedoucí odborného výcviku Ivanou Fábovou. „Jsme rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci se střední školou v tomto pilotním projektu. Věřím, že se tato spolupráce bude i nadále prohlubovat a budou vznikat v budoucnu další zajímavé projekty, které budou přínosem nejen pro občany Frýdku-Místku, ale také jeho návštěvníky,“ říká Jakub Míček.

Kromě restaurací soutěžili také jejich návštěvníci. Po vhození účtenky do soutěžní schránky byli zařazení do slosování o vouchery do zúčastněných restaurací, aby mohli vyrazit za dalšími gurmánskými zážitky. „Tyto a akce podobného charakteru se budeme snažit realizovat průběžně i v dalším roce. Chceme tím dotvářet povědomí o Frýdku-Místku. Jsme přesvědčeni, že se do dalších společných projektů zapojí i ti, co letos váhali nebo se z jiného důvodu nemohli zapojit. Moc bychom si to přáli, neboť společná produktová nabídka města do něj přivádí návštěvníky, kteří mohou nejen poznávat Frýdek-Místek, ale i ochutnávat,“ říká ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

I zde ve vítězné restauraci zaznělo, že je stále nutné se ve vaření zdokonalovat a učit se, ale pokud vaříte srdcem, vždy tam přidáváte něco navíc.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Filip Turek byl položen dotaz

Tvrdíte, že nám vládnou zaprodaní primitivové

Komu jsou podle vás zaprodaní? A i když já mám k fungování celé EU dost výhrad, dost mě tedy namíchlo to, jak se navážíte do lidí, co chodí volit, jako by byly nějací hlupáci. Jsem zvědav, co v Bruselu předvede vy, zda jste před volbami jen neslibovali, což je dost častý jev, který má podle mě dost ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Jedenáctistupňový Džbán - znovuzrození legendy po letech

22:09 Vyškov: Jedenáctistupňový Džbán - znovuzrození legendy po letech

Na konci letošního srpna vyškovské zastupitelstvo rozhodlo, že areál Pivovaru Vyškov přejde do vlast…