Havířov: Některé cesty už brzy získají nové asfaltové povrchy

07.08.2024 16:33 | Tisková zpráva

Prázdniny se přehouply do své druhé půlky, a též letní opravy havířovských cest pomalu míří do zdárného konce. Na opravy momentálně čekají ulice Studentská, Karvinská, Hřbitovní, Chrpová, Lidická, Opletalova a Na Polanech. Poslední fáze prací, pokládka asfaltobetonového povrchu, bude znamenat změnu organizace dopravy. Investorem je město Havířov.

Havířov: Některé cesty už brzy získají nové asfaltové povrchy
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Práce budou obsahovat odfrézování poškozené vrchní obrusné vrstvy, vyčištění podkladu, lokální vysprávky poškozeného podloží či nátěr spojovacím postřikem. To jsou všechno práce, které se dají vykonávat při plném dopravním provozu. Jiné to bude u pokládky živice, tedy nové obrusné vrstvy asfaltobetonu. Proto bude na dva dny zjednosměrněna komunikace Studentská, Opletalova a Lidická. Na ulicích Hřbitovní a Chrpová budou průjezd kyvadlově řídit semafory. Ulice Na Polanech bude za domem s číslem popisným 34 uzavřena. Prosím, pozorně sledujte dopravní značení,“ uvedl Petr Sobek, vedoucí oddělení dopravních systémů.

Nových povrchů se dočkají tyto komunikace:

Studentská – 15. a 16. srpna frézování, 19. – 30. srpna (mimo víkend) čištění a příprava, víkend 31. srpna a 1. září pokládka živice a zjednosměrnění provozu.

Karvinská mezi ulicemi U Stromovky a Osvoboditelů – 19. a 20. srpna frézování, 21. – 23. srpna čištění a příprava, 26. a 27. srpna pokládka živice a zjednosměrnění provozu.

Hřbitovní mezi ulicemi Petřvaldskou a Chrpovou – 21. a 22. srpna frézování, 23., 26. a 27. srpna čištění a příprava, 29. a 30. srpna pokládka živice, kdy provoz budou řídit semafory.

Chrpová mezi ulicemi Nákupní a Hřbitovní – 21. a 22. srpna frézování, 23., 26. a 27. srpna čištění a příprava, 29. a 30. srpna pokládka živice, kdy provoz budou řídit semafory.

Lidická mezi ulicemi Šípkovou a Marie Pujmanové – 23. srpna frézování, 26. až 30. srpna čištění a příprava, 2. září pokládka živice a zjednosměrnění provozu.

Opletalova – 22. srpna frézování, 23. a 26. až 29. srpna čištění a příprava, 30. srpna pokládka živice a zjednosměrnění provozu.

Na Polanech – konec vozovky za novou zástavbou - 23. srpna frézování, 27. až 30. srpna čištění a příprava, 2. září pokládka živice a uzavření komunikace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…