Hlučín: Na Dni zdraví si zájemci mohou nechat prověřit svou kondici

16.05.2017 7:32 | Zprávy

Den zdraví přivede na Mírové náměstí v Hlučíně muzikanty, spolky i sociální organizace ve čtvrtek 18. května. Od 9 hodin rána až do 18 hodin večer bude nabitý program bavit celé rodiny.

Hlučín: Na Dni zdraví si zájemci mohou nechat prověřit svou kondici
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Dopoledne se na pódiu vystřídají pěvecký sbor Sluníčko ze Základní školy Rovniny. Mažoretky Ballerisimo ze Základní školy dr. M Tyrše, sbor a kapela z Gymnázia J. Kainara. Mažoretky přijedou také z Markvarovic.

Odpoledne se návštěvníkům akce představí sociální služby, které působí na Hlučínsku. Děti budou mít možnost vyzkoušet si malování na obličej, dospělí si vyzkoušejí, jak zvládají nářadí z posilovny, mohou si nechat zkontrolovat zrak, změřit BMI, krevní tlak, hmotnost svalů i úroveň hydratace těla. K tomu všemu bude od 17 hodin hrát kapela Kakaczech a opakovaně vystoupí smokenman.

Součástí bude také tradiční trakař solidarity, který bude letos opět jezdit pro Františka Štěpáníka. Tříletý chlapec už byl třikrát v Sanatoriích Klimkovice, kde mu lidé přispívající do celohlučínské sbírky uhradili intenzivní rehabilitační program, navíc dostal celou řadu rehabilitačních pomůcek. Chlapec, který se ještě před dvěma lety pouze seděl s oporou, nyní už chodí s pomocí berliček a také začíná mluvit. Příspěvek za jízdu trakařem bude 20 korun.

„Na Den zdraví se František odpoledne také přijde podívat, jeho maminka chce poděkovat všem, kteří rodině pomáhají,“ uvedla koordinátorka Zdravého města Hlučín Tereza Šimánková. Více informací ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …