Hodnoty polétavého prachu jsou dnes v Mladé Boleslavi špatné!

02.11.2011 16:15 | Zprávy

Již několik dní jsou kvůli počasí v naší zemi zhoršené rozptylové podmínky. Dnes byl tento stav zaznamenán také v Mladé Boleslavi.

Hodnoty polétavého prachu jsou dnes v Mladé Boleslavi špatné!
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Hodnoty polétavého prachu (PM10) téměř dvojnásobně překročily povolený čtyřiadvacetihodinový imisní limit 50 mikrogramů na metr krychlový (dle měření Českého hydrometeorologického ústavu). Odborníci proto doporučují, aby lidé omezili pobyt venku. Týká se to především osob s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starších lidí a malých dětí. Lidé by také měli omezit venkovní sportování. Magistrát města opakovaně upozorňuje vedení mateřských škol, aby sledovala kvalitu ovzduší. Tyto informace lze najít přímo na stránkách Českého hydrometeorologického ústavu nebo odkaz najdete na webových stránkách města pod informacemi o počasí (vpravo).

Mladá Boleslav není v pásmu, kdy by mohla učinit nějaká regulační opatření. Během dnešního dne přitom meteorologové nepředpokládají vzhledem ke stávajícímu počasí významnější změnu celkové imisní situace. Signál regulace meteorologové ve středních Čechách zatím nevyhlásili. Regulace začne platit, když průměrná denní koncentrace PM10 překročí 150 mikrogramů na metr krychlový. Pokud by tato situace nastala, znečišťovatelé v kraji by museli začít řídit provoz podle stanovených regulačních řádů, které zahrnují různá ekologická opatření.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…