Hodonín: Kamerový systém doplní dvě nové mobilní kamery

10.10.2022 6:27 | Tisková zpráva

Kamerový systém v Hodoníně se dočká dalšího posílení. Tentokrát pomohou městským strážníkům i policistům při monitoringu trestné činnosti a výtržností dvě nové mobilní kamery. Ty budou rozmístěny dle potřeby všude tam, kde si to situace vyžádá. K jejich pořízení opět významně přispěla dotace z Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.

Hodonín: Kamerový systém doplní dvě nové mobilní kamery
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

K posílení kamerového systému město Hodonín přistupuje každoročně. Zatímco vloni přibyly nové panoramatické kamery na budově OD Marina a zimního stadionu, tentokrát přispějí k větší bezpečnosti ve městě dvě mobilní kamery. Celkem je nyní v Hodoníně (včetně dvou nových) 31 kamer nacházejících se na 21 místech.

Mobilní kameru město Hodonín naposledy pořídilo v roce 2020 a bývá využívána pravidelně jak městskou, tak státní policií. „Na žádost Policie ČR je nyní umístěna před jednou z provozoven, kde slouží k monitorování výtržností či rušení veřejného pořádku. Dříve byla například využita také při monitorování kontejnerového stání, kde vznikaly černé skládky, a v létě dohlížela na zaparkovaná kola na městském koupališti,“ řekl k jejímu provozu ředitel Městské policie Hodonín Jindřich Vašíček. Nové kamery budou plně kompatibilní se stávajícím kamerovým systémem. Jejich pořizovací cena je 317 082 Kč včetně DPH, přičemž poskytnutá dotace z Programu prevence kriminality činí 285 374 Kč.

Prostřednictvím neinvestiční části dotace z Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR byly v letošním roce hrazeny také náklady na práci asistentů prevence kriminality a domovníka preventisty. O dotace z programu Prevence kriminality žádá město Hodonín pravidelně již od roku 1999.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…