Hodonín: Rekonstrukce knihovny částečně omezí chodce i parkování

18.07.2024 16:14 | Tisková zpráva

Začátek letních prázdnin v městské knihovně odstartoval druhou etapu revitalizace vnitřních prostor a budovy knihovny. Stavební práce probíhají nejen ve vnitřních prostorách knihovny, ale také na střeše budovy, na níž bude instalována fotovoltaika.

Hodonín: Rekonstrukce knihovny částečně omezí chodce i parkování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Pro zajištění bezpečnosti chodců bude nutné provést částečný zábor prostranství kolem budovy. Bude se to týkat chodníku na Národní třídě a s dílčím omezením je třeba počítat také při parkování v Rodinově ulici a navazující rezidentní zóně. Vstup do knihovny a informačního centra zůstane zachován průchody.

Aktuálně se v knihovně provádějí bourací a přípravné práce pro montáž vzduchotechniky a klimatizace. Začala také rekonstrukce výstavního sálu ve druhém nadzemním podlaží. Následovat budou bourací práce v přízemí.

Stavební práce s sebou nesou zvýšený hluk a prašnost v dotčené oblasti, prosíme tedy občany o shovívavost. Děkujeme za pochopení!

Informace pro čtenáře

V červenci bude v provozu pouze oddělení pro dospělé dle prázdninové otevírací doby a pobočka Brandlova. Ve dnech 15.-19. července 2024 je pobočka Brandlova uzavřena.

Od 1. srpna až do 6. září 2024 bude uzavřena celá hlavní budova. Pobočka Brandlova bude v tomto období otevřena.

Název projektu: Městská knihovna Hodonín - revitalizace vnitřních prostor a snížení energetické náročnosti Projekt CZ.06.04.04/00/22_002/0002269 je podpořen Evropskou unií.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …