Hradec Králové: Nová komunikace k obchodní zóně na Pražském Předměstí bude dokončena ještě letos

24.07.2024 7:17 | Tisková zpráva

Dlouho očekávaná výstavba spojovací komunikace mezi obchodními zónami Tesco a Makro na jihu Hradce Králové by měla být zahájena každým dnem. Radní města na svém včerejším zasedání schválili vítěze výběrového řízení, který má novou spojnici vybudovat za více než 8,9 milionu korun včetně DPH.

Hradec Králové: Nová komunikace k obchodní zóně na Pražském Předměstí bude dokončena ještě letos
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Po této propojce volají už více než dvacet let obyvatelé okrajové čtvrti Březhrad, kteří nyní musejí do města po čtyřproudé silnici. Výstavbu komunikace tak ocení nejen oni, ale i zákazníci obou obchodních zón. Díky propojení bude možné také výrazně zkrátit trasu linek MHD a cyklisté i chodci budou mít lepší a bezpečnější cestu,“ říká náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Město řadu let vyjednávalo s majiteli pozemků, ty poslední se podařilo vykoupit v roce 2022. Výstavbu spojovací komunikace v minulosti zajišťovala společnost Eurospektrum, která městu na vybudování konečného úseku poskytla dokumentaci pro územní řízení a platné územní rozhodnutí. Zbývající projektovou přípravu si už radnice vyřizovala sama.

Projekt byl následně ještě rozdělen, a polovinu, stavbu přibližně sto metrů dlouhého úseku, převzal soukromý investor, zbytek nyní začíná dělat město. S výstavbou se oproti předchozímu plánu začíná ještě o něco dříve, poslední harmonogram totiž počítal s projektovou dokumentací v tomto roce a zahájením stavby v roce příštím.

Za výstavbu spojovací silnice, veřejné osvětlení a krajinné úpravy v dané lokalitě zaplatí město více než 8,9 milionu korun s DPH. „Výraznou úsporu přineslo mimo jiné i samotné výběrové řízení, ve kterém se podařilo vysoutěžit cenu přibližně o 40 procent nižší oproti původnímu předpokladu,“ doplňuje náměstek Řádek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…