Hustopeče: Rozjely se nové investice

03.10.2024 7:31 | Monitoring

Radní jednali v úterý 30. září a řešili především aktuální investice, kterým dali zelenou zastupitelé na své poslední schůzi. Pro některé již vybrali zhotovitele, u jiných vyhlásili výběrová řízení na dodavatele.

Hustopeče: Rozjely se nové investice
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Polní cesta podél Štinkovky již má svého zhotovitele. Realizovat ji bude firma SWIETELSKY stavební s.r.o. „Do výběrového řízení se přihlásilo 11 uchazečů a soutěž tak srazila cenu na 4,5 milionů korun oproti v rozpočtu rezervovaným 8 milionům,“ avizoval místostarosta, Bořivoj Švásta. Předání staveniště se uskuteční v pondělí 7. října a hotovo by mělo být zhruba v polovině prosince letošního roku.

Od 7. října začne rovněž rekonstrukce parkoviště Na Sídlišti. „Jednat se bude o parkoviště, dvě sběrná místa, příjezdovou komunikaci a navazující chodníky,“ vysvětlila starostka města, Hana Potměšilová. Předpokládanou cenu zakázky se díky výběrovému řízení povedlo snížit o 600 tisíc korun, z původně plánovaných 4 milionů na 3,4 miliony korun, které nabídla místní firma TD LKW s.r.o. Po dobu stavebních prací, které jsou naplánované na zhruba 2 měsíce, bude parkoviště uzavřené. K předání staveniště dojde v pondělí 7. října, rozmístění značek a finální uzavření parkoviště je v kompetenci dodavatelské firmy.

Výběrová řízení vyhlásili radní na další rekonstrukce chodníků a komunikací. „Jedná se o chodníky v ulici Nádražní po levé straně od odbočky na Vinařskou po ulici Hradní, v Husově ulici, zde včetně opěrné zídky, Na Úvoze, kolem Mandlárny a stolárny, a komunikace ve Vinařské ulici,“ vyjmenoval Švásta.

Sbírku obrazů Městského muzea a galerie obohatí obraz Der Immigrant od Ernsta Zdrahala, který patří do skupiny vídeňských výtvarníků, jenž v Hustopečích vystavovali své artefakty. Pořízen byl na základě návrhu ředitelky muzea, Soni Nezhodové, a své místo najde v kavárně Café Auspitz, kam se tematicky velmi hodí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Přerov: Hlasující rozhodnou o podobě kruhového objezdu

10:44 Přerov: Hlasující rozhodnou o podobě kruhového objezdu

Přerované si opět mohou vybrat, jak bude vypadat výsadba uprostřed kruhového objezdu. V červnu byla …