Jičín: Město sbírá návrhy na názvy nových ulic

25.07.2024 10:28 | Tisková zpráva

Město Jičín spouští výzvu občanům. Chce získat zajímavé návrhy na názvy nových ulic, které jsou nyní budovány v lokalitě bývalých kasáren, jež se rozkládá mezi Valdštejnovou lipovou alejí a čtvrtí Čeřovka. Návrhy je možné posílat na e-mailovou adresu dotaz@mujicin.cz, anebo poštou na Městský úřad Jičín, Žižkovo náměstí 18, 506 01 Jičín, k rukám Jana Jireše. Preferujeme e-mailový kontakt.

Jičín: Město sbírá návrhy na názvy nových ulic
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rumcajsův Jičín žije svým pohádkovým světěm. I tak tam mají problémy

V lokalitě bývalých kasáren vzniknou tři nové ulice, proto Jičín hledá tři zajímavé, výstižné a důstojné názvy. Některé ze současných ulic se prodlouží, anebo projdou určitou proměnou, avšak tři ulice budou vskutku zcela nové. Přitom dvě z nich nebudou žádnými krátkými uličkami, a ta třetí sice bude krátká, avšak povede vedle budoucí mateřské školy. Celá lokalita je velmi zajímavá, protože se nachází právě v blízkosti historické lipové aleje a v neposlední řadě i sousedství s čtvrtí Čerovka, charakteristické svým architektonickým a urbanistickým řešením. V blízkosti se navíc nachází samotné historické centrum města Jičína a také například Oblastní nemocnice Jičín. A na dohled je nejenom zalesněný vrch Čeřovka, ale i jedna z největších ikon Jičína – vrch Zebín. 

Výzvu vyhlašuje Letopisecká komise města Jičína a návrhy od občanů budou jedním z důležitých podkladů. Výstup z jednání komise následně posoudí Rada města Jičína a vlastní rozhodnutí o názvech ulic bude věcí Zastupitelstva města Jičína.

V současnosti probíhají rozsáhlé stavební práce na vybudování infrastruktury a veřejných prostranství v místě někdejších kasáren, načež město Jičín plánuje prodej jednotlivých parcel, kde soukromí majitelé postaví rodinné a obytné domy. Zatímco probíhá výstavba infrastruktury, město Jičín připravuje podmínky prodeje parcel, který začne zhruba ve stejnou dobu, kdy skončí stavební práce, tedy v průběhu roku 2025. O podrobnostech bude město Jičín s předstihem informovat.

Město Jičín zdvořile vyzývá každého, kdo má nápad na pojmenování ulic, aby ho zaslal. O průběhu diskuse bude město Jičín informovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…