Jičín: Nová multifunkční tenisová hala se otevírá veřejnosti

04.07.2024 7:17 | Tisková zpráva

V pondělí 1. července se konalo slavnostní otevření nové sportovní haly, která vyrostla v jičínském areálu zastřešením dvou tenisových kurtů. Nyní se otevírá všem, kteří si chtějí přijít zahrát. Objednat si kurt je možné přes rezervační systém Sportovních zařízení města Jičín.

Jičín: Nová multifunkční tenisová hala se otevírá veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Investiční akci za zhruba 65 milionů korun zajistilo město Jičín a v rámci výstavby vznikla i nová venkovní tribuna, zrekonstruovaly se dva venkovní kurty a šatnu s halou propojil nový rukáv. Projekt byl podpořen dotací od Královéhradeckého kraje ve výši sedm milionů korun. Tenis, badminton i jiné sporty tak bude možné Jičíně provozovat celoročně. „Věřím, že výstavba multifunkční tenisové haly přinese další rozvoj tenisu v Jičíně, tj. jednak místního sportovního klubu, ale i široké tenisové veřejnosti, která bude nové sportovní zařízení navštěvovat,“ uvedl starosta JUDr. Jan Malý.

Slavnostního přestřižení pásky v pondělí 1. července se ujali starosta JUDr. Jan Malý, místostarosta Mgr. Petr Hamáček, jednatel společnost Valc, s.r.o. Ing. Pavel Valc, ředitel příspěvkové organizace Sportovní zařízení města Jičín Bc. David Streubel a jednatel Tennis Club Jičín Ing. Ladislav Oborník. Stavební práce na hale a spojovacím rukávu zajistila společnost Valc, s.r.o., rekonstrukci dvou venkovních antukových kurtů následně provedla společnost Sibera System, s.r.o.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 12375 lidí

Kromě zastřešených kurtů s umělým povrchem v hale vzniklo nové sociální zázemí včetně toalet a venku byla umístěna přístupová cesta a postavena opěrná zeď. Stavební práce byly velmi náročné a vznikly vícepráce, které nešly předpokládat při tvorbě projektové dokumentace. Zejména bylo nutné vyřešit problém se starou podzemní, nezakreslenou infrastrukturou a s hladinou spodní vody, proto byly po dlouhou dobu řešeny způsob ukotvení stavby i statika budovaného spojovacího rukávu.

Stavební překážky se podařilo vyřešit a nové sportovní zařízení se otevírá návštěvníkům.

Město Jičín na akci „Multifunkční sportovní hala, zastřešení dvou tenisových kurtů“ požádalo o dotaci ke Královéhradeckému kraji, hlavně protože nové zařízení umožní celoroční sportování. Budou ji využívat nejen obyvatelé Jičína a stane se důležitou součástí volnočasové nabídky města Jičín pro návštěvníky a turisty. V neposlední řadě ji budou navštěvovat také žáci a studenti.

Kurt v hale lze objednat přes rezervační systém na stránkách ZDE. Na návrh vedení Sportovních zařízení města Jičína schválila Rada města ceník pro první letní sezónu. Cena bude 300 Kč/hodina/kurt a je platná od 1. července 2024.

Město Jičín bude v investicích do místních sportovišť pokračovat. Potřeba dále rozvíjet sportovní podmínky v Jičíně vychází z požadavků veřejnosti, které jsou obsaženy v Plánu rozvoje sportu, jenž v květnu 2023 předložila Komise sportovní. Dokument obsahuje přehled investičních akcí a vyjadřuje, že město Jičín má odpovědnost nejen za provozování, ale i za rozvoj sportovišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

20:27 Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

Do Kladna přijela na konci června první část letošní dodávky elektrobusů značky SOR, typ NS electric…