Jihlava: Cyklisté vyrazí na hlavní tahy za doprovodu hudby

17.09.2022 14:56 | Tisková zpráva

Cyklojízda se koná v úterý 20 září. Začátek je naplánován na 17. hodinu na Masarykově náměstí. Akce je součástí Evropského týdne mobility a řidičům má ukázat, že i cyklisté jsou plnohodnotní účastníci silničního provozu.

Jihlava: Cyklisté vyrazí na hlavní tahy za doprovodu hudby
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V rámci Evropského týdne mobility se v úterý 20. září uskuteční cyklojízda městem, která startuje v 17 hodin z Masarykova náměstí. Na účastníky čeká trasa [PDF 1 MB] dlouhá deset kilometrů, která povede po hlavních silnicích ve městě.

„Vyjíždí se tedy z náměstí na ulici Hradební, Okružní, Havlíčkova, Pražská, R. Havelky, Na Dolech, S. K. Neumanna a přes ulici Vrchlického zpět na Masarykovo náměstí,“ popsal cestu radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Zajímavá přednáška

Na vybraných místech trasy budou na bezpečnost cyklistů dohlížet městští policisté. „Společně s námi pojede také doprovodné auto, ze kterého bude znít hudba. Díky ní bude cyklojízda atraktivnější a příjemnější,“ dodal Jaroslav Vymazal.

Po cyklojízdě bude pro zájemce od 18:30 připravena přednáška cestovatele Tadeáše Šímy v kině Dukla s názvem na Kole přes arabský poloostrov.

O Evropském týdnu mobility v Jihlavě jsme psali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…