Jindřichův Hradec: Plátno na Střelnici opět rozzáří staré filmy regionálních filmařů

26.10.2022 8:38 | Tisková zpráva

Městská kultura Jindřichův Hradec a zapsaný spolek AV Studio Jindřichův Hradec se sídlem v Kardašově Řečici zve všechny příznivce regionální historie na v pořadí již třetí Vzpomínkové promítání do kinosálu jindřichohradeckého Kulturního domu Střelnice.

Jindřichův Hradec: Plátno na Střelnici opět rozzáří staré filmy regionálních filmařů
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Projekce nově digitalizovaných amatérských filmů autorů z Jindřichohradecka se uskuteční v pondělí 7. listopadu 2022 od 19:00. V rámci třetího vzpomínkového večera budou moci diváci opět zhlédnout několik zajímavých filmů.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18759 lidí

Prvním z nich je snímek s názvem "Hradečáku, leť". Tento raritní osmimilimetrový materiál Raimunda Krninského z roku 1937 představuje první letoun v Jindřichově Hradci – kluzák "Hradečák". Dále bude promítnut nevšední dokument autorů Kinšta a Krause z roku 1966 "Domov pro děti", který předkládá svědectví o tehdejším dětském domově u Vajgaru, a hraný barevný film "Memento amoroso" z roku 1986, glosující partnerské eskapády napříč historií. Život ve městě nad Vajgarem připomenou přepis dokumentu z dochované kopie "Jindřichův Hradec 1947" a filmový zpravodaj 1981-82.

Projekt digitalizace filmových záznamů regionálních filmových tvůrců mají „na svědomí“ dva nadšení filmoví amatéři z Kardašovy Řečice – učitel Karel Sláma a podnikatel v oboru elektroniky František Beneš.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně KD Střelnice nebo on-line ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…