Jindřichův Hradec: Měsíc srpen pohledem městských strážníků

09.09.2022 7:29 | Tisková zpráva

"Zahradník", který vypaloval trávu v době extrémního sucha v Dolní Radouni. Nalezený bezdomovec bez známek života v betonovém květináči. Bělorus, který opilý rušil noční klid a ještě na sebe policii sám upozornil, když volal na tísňovou linku v alkoholem ovlivněné představě, že mu někdo usiluje o život. Muž pod vlivem drog, který poškodil chladící zařízení prodejny a majitelka obytného vozu, která řídila bez řidičáku a technické a ještě na sebe přilákala pozornost, když nezaplatila za parkování. To jsou nechvalní hrdinové srpnových policejních svodek. Co konkrétně jindřichohradecká městská policie minulý měsíc mimo jiné řešila, si přečtěte v příspěvku z pera strážníka Petra Čermáka.

Jindřichův Hradec: Měsíc srpen pohledem městských strážníků
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

5. srpna

… zapálený Béda Trávníček, či spíše „uhlíř“, protože ve strouze, kde vypaloval trávu, skončila i hromada vyřezaných dřevin a další byly nablízku připraveny, v době takového sucha, kdy na obzoru nebyl ani mrak, natož lokální bouře, takového sucha, že by to v ateliéru Bedřicha Máry nerozmočilo ani sochu maršála Rybalka a ani by nezrezla špachtle…za takového počasí se v pátek odpoledne pustil do popsané činnosti v Dolní Radouni sedmačtyřicetiletý pán s trvalou adresou v Českých Budějovicích, který byl po příjezdu patroly kolegů, než oheň dohořel, obeznámen s přestupkem proti požární ochraně s poučením, že ten bude předán po zadokumentování příslušnému správnímu orgánu.

6. srpna

… třiašedesátiletý bezdomovec, dlouhodobě opředený pavučinou démona alkoholu, byl v sobotu po ránu převezen za asistence kolegů, zdravotní záchrannou službou od restaurace Sparta k hospitalizaci ve stavu, kdy i přes veškerou snahu neovládal své ochablé končetiny. O dva dny později, již opět polehával ve svém oblíbeném průchodu u zmiňované restaurace a hodinu po poledni, krátce poté, co se o své ranní „setkání“ podělila svědkyně, nedaleko provozující živnost, byl nalezen hlídkou v betonovém květináči bez známek života. Do příjezdu zdravotní záchranné služby a Policie ČR bylo místo zajištěno proti vstupu nepovolaných osob.

7. srpna

… v neděli, pár minut před půlnocí natankoval svou nádrž třemi promile, které proháněl paranoidním karburátorem. V takovém stavu objevila hlídka rusky hovořícího muže, který v tempu dostihového koně Peruána pobíhal po zahradě nájemního domku v Bezručově ulici v utkvělé představě, že je usilováno o jeho život a o svou bludnou představu se neváhal podělit s kolegou na lince tísňového volání, a že to nebyla právě nejlepší volba pocítil hned následující den, protože od majitelky „penzionku pro svobodné pány“ a zbytku nájemníků bylo zjištěno, že se spolubydlící s dávkou pravidelnosti napájí jako partyzán a když je v noci vzbudila hlasitá hudba a bodrý zpěv „Alexandrovce“ tak společně zachránili několik zbylých piv z basy, kterou si na nedělní odpoledne Bělorus zakoupil, proto začal vyvádět, a protože tuto tezi potvrdil i přivolaný lékař s konstatováním že příčina popsaného zdravotního stavu je pouze odeznívající opilost, vyfasoval „armádní pěvec“ po vystřízlivění tisícovku pokuty za rušení nočního klidu.

12. srpna

… trestný čin poškození cizí věci byl předán orgánům činným v trestním řízení po zásahu šestadvacetiletého sociopata, plujícího bohatýrským životem na vlnách psychoaktivních látek, který v pátek krátce po šesté hodině odpolední destruoval chladicí ventilátor na prodejně v Denisově ulici, jehož oprava si pro majitele potravin Za Babku, vyžádala investici za více jak 18.000 korun českých.

18. srpna

… jak už to tak v životě bývá, vše začalo naprostou lapálií, v tomto případu odstavením obytného vozidla na parkovišti v Miřiovského ulici bez uhrazení stanoveného poplatku za parkovné. Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zpovídat místní, velmi dobře známá 36letá majitelka uvedeného vozidla s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel, jejíž nenapravitelnost odhalila zpětná kontrola městského kamerového systému, která s chirurgickou přesností vydala svědectví o jejím dvoudenním brázdění jindřichohradeckých ulic a jako bonus přistanou na jejím „oltáři“ dva přestupky, protože vozidlo dva roky nenavštívilo stanici technické kontroly a na zákonné pojištění se také tak nějak zapomnělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…