Karlovy Vary: Infocentrum nabídne služby na dvou pobočkách

22.12.2023 13:05 | Tisková zpráva

Infocentrum města Karlovy Vary připravuje otevření dvou nových poboček. Ta první vznikne ve zrekonstruovaných Císařských lázních, kde se bude jednat o společný projekt s Karlovarským krajem. Druhá pobočka bude otevřena ve Varšavské ulici, kam se Infocentrum přestěhuje ze stávajících prostor v Lázeňské ulici.

Karlovy Vary: Infocentrum nabídne služby na dvou pobočkách
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Chceme, aby byly služby našeho infocentra dostupnější pro turisty i obyvatele města. Proto je varianta dvou poboček na obou koncích lázeňského centra pozitivní změnou, kterou lidé určitě ocení,“ říká primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43827 lidí

Zatímco prostory v Císařských lázních jsou jasně dané, nová pobočka ve Varšavské ulici teprve vzniká. Jisté je, že se bude jednat o kontejnerový systém, který je moderní a momentálně jeho podobu, vnitřní rozložení a vybavení navrhuje Kancelář architektury města Karlovy Vary.

„Rádi bychom nové infocentrum ve Varšavské ulici otevřeli v polovině příštího roku. Je třeba vyřídit klasické stavební povolení, připravit inženýrské sítě a instalovat samotné kontejnery. Pak už zbyde jen vše přestěhovat. Věřím, že to zvládneme a nové infocentrum se bude lidem líbit,“ doplňuje primátorka.

Původně se uvažovalo o otevření nové pobočky infocentra v budově hlavní pošty. Po reorganizaci státního podniku ale není tato varianta reálná a proto přichází na řadu rychlé, dostupné a moderní řešení.

„Budoucnost objektu, ve kterém infocentrum nyní sídlí, řešíme a zvažujeme pronájem nebo vznik galerie a ateliérů pro místní umělce,“ uzavřela Andrea Pfeffer Ferklová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…