Karlovy Vary: Magistrát poctil návštěvou bronzový olympionik

24.08.2024 20:31 | Tisková zpráva

Martin Rubeš, majitel senzační bronzové olympijské medaile, kterou s družstvem šermířů vybojoval pro Českou republiku, se cenným kovem a dojmy z Paříže pochlubil primátorce města Andree Pfeffer Ferklové. Start pod pěti kruhy byl pro karlovarského sportovce prozatímním vrcholem kariéry. Jak prozradil, jen vybojovat si účast na olympiádě je v šermu velmi těžké. Kromě výkonnosti totiž velkou roli hrají i přísné kvóty.

Karlovy Vary: Magistrát poctil návštěvou bronzový olympionik
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Martin Rubeš se šermu věnuje od svých sedmi let a pokračuje tak ve stopách svého otce, který se rovněž svého času vypracoval do reprezentačního výběru republiky. Svůj úspěch a bronzovou medaili chce využít k propagaci svého sportu a k nalákání dětí do šermírny. Bude hostem Festivalu sportu, který se uskuteční v sobotu 31. srpna v areálu KV Areny a s primátorkou města hovořili také o jeho možném zapojení do projektu Trenéři do škol. Společně diskutovali také o podpoře města  a možné pomoci s obnovou podlahy v šermírně na Růžovém vrchu, která je domovskou scénou karlovarských šermířů. Kromě bronzové medaile předvedl primátorce města také kompletní výstroj šermíře a věnoval jí mimo jiné i kord. Potěšil ji rovněž svým vztahem k městu a silným patriotismem. Přestože studuje ekonomii v Praze a částečně tam také trénuje s reprezentací, Karlovy Vary jsou po sportovní i soukromé stránce jeho srdeční záležitostí a plánuje zde žít i nadále.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

22:41 Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

Liberec může definitivně podepsat smlouvu na rekonstrukci plaveckého bazénu, kterou na základě soutě…