Kladno: Divočáci se častěji vydávají do města, začal intenzivní odlov a instalace pachových ohradníků

22.10.2024 19:06 | Tisková zpráva

Odbor životního prostředí Magistrátu města Kladna ve spolupráci s mysliveckými spolky dlouhodobě podniká kroky k regulaci stavu populace přemnožených divokých prasat. Jen od loňského jara jich bylo na území a v okolí Kladna uloveno téměř 400.

Kladno: Divočáci se častěji vydávají do města, začal intenzivní odlov a instalace pachových ohradníků
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V poslední době se opět zvířata začala z přilehlých lesů častěji vydávat do některých částí města včetně okolí rozdělovského fotbalového hřiště a sídliště v ulici Vojtěcha Lanny. Magistrát proto na problematických místech instaluje pachové ohradníky a oprávnil myslivce k intenzivnímu lovu na nehonebních pozemcích.

„Divoká prasata jsou lovena s nejvyšší obezřetností na místech, kde je to bezpečné. Přesto prosíme obyvatele Kladna, aby především v lese Lapák nepouštěli na volno psy a v nočních hodinách omezili pohyb v lese. Pokud byste ve městě narazili na divoká prasata, informujte, prosím, strážníky městské policie na lince 156 nebo odbor životního prostředí. Informaci můžeme neprodleně předat konkrétním lovcům. Je to mnohem lepší řešení, než jen sdílet snímky na sociálních sítích,“ uvedl náměstek primátora Robert Bezděk (ANO).

Náměstek Bezděk doplnil, že k monitoringu populace divočáků město chce využívat i drony s termovizí. Žádný útok divokého prasete na člověka v Kladně evidován není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

SPD nebo Piráti

Kdo je pro vás přijatelnější partner? Přijde mi, že byste radši spolupracovali se SPD než s Piráty, je to tak? A proč je tak důležité, kdo má nebo nemá ve sněmovně post místopředsedy, k čemu nám lidem tato funkce je?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Pelhřimov: Obyvatelé diskutovali nad návrhem úprav okolí rybníka Stráž

22:09 Pelhřimov: Obyvatelé diskutovali nad návrhem úprav okolí rybníka Stráž

Veřejné projednání plánovaných úprav okolí rybníka Stráž přilákalo nejen místní obyvatele, ale i odb…