Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

21.10.2024 22:09 | Tisková zpráva

Oblastní charita Jihlava v rámci Týdne paliativní péče opět uspořádala sbírku Koláč pro hospic. Na 20 stanovištích v Jihlavě a Třešti se rozdalo 5 200 koláčků a podařilo se vybrat 337 322 korun.

Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Díky sbírce Koláč pro hospic se podařilo v Jihlavě a v Třešti vybrat 337 322 korun. Jde o historicky nejvyšší výtěžek, dobročinná akce se letos konala po 15. Peníze poslouží na pořízení ošetřovatelského materiálu a provoz domácího hospice Bárka, který jihlavská Charita zřizuje.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 15863 lidí

Letos se pracovníkům Charity osvědčila novinka v podobě QR kódu na pokladničkách. I tento nový trend v platbě měl pozitivní vliv na navýšení výtěžku o více než 17 % oproti loňskému ročníku. „Letošní zájem o spolupráci a výtěžek nás mile překvapil i s ohledem na to, že měsíc před Koláčem lidé přispívali na oblasti zasažené povodněmi,“ řekla Markéta Brestovská, vedoucí domácího hospice Bárka.

Přispět lze i online

Koláč pro hospic je sbírka, která je mezi veřejností populární a neustále se vyvíjí. Letos se zapojili nové firmy a organizace. Celkem 79 pracovníků a dobrovolníků pomáhalo na 20 stanovištích. Sbírka se letos podruhé konala i v Třešti, kde na Poliklinice a na náměstí zájem o podporu hospice a sladkou odměnu výrazně vzrostl. „Děkujeme všem štědrým dárcům, dobrovolníkům i našim partnerům, jako jsou pekárna Lapek a.s., pekárna Veselo a dalším firemním partnerům za jejich podporu,“ dodala s povděkem vedoucí Bárky.

Koláč pro hospic není jen o finanční sbírce na péči o nevyléčitelně nemocné, ale jedná se také o přiblížení fungování hospiců a paliativní péče. Jihlavská Bárka je mobilní typ hospicové péče. Jeho tým tvoří doktoři, sestřičky, pečovatelky nebo i psycholog či duchovní, kteří dojíždí k hospicovému pacientovi domů.

Pokud jste neměli možnost ještě přispět a chtěli byste, můžete to udělat online přes platební bránu KOLÁČ PRO HOSPIC (ZDE) do 31. října 2024. Jako poděkování obdržíte recepty na koláčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

22:09 Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

Oblastní charita Jihlava v rámci Týdne paliativní péče opět uspořádala sbírku Koláč pro hospic. Na 2…