Kopřivnice: Podnikatelé v centru mohou stále žádat o dotace

17.07.2024 22:09 | Tisková zpráva

Podnikatelé v centru Kopřivnice mohou stále žádat o dotace na drobné estetické úpravy svých provozoven. Radnice totiž prodloužila lhůtu pro podávání žádostí až do konce září. Za účelem estetizace soukromých objektů v centru vznikl také podrobný manuál a městští architekti nabízejí bezplatné poradenství.

Kopřivnice: Podnikatelé v centru mohou stále žádat o dotace
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Cílem nedávné revitalizace centra bylo vytvoření příjemného prostředí pro setkávání, nakupování i odpočinek.

„K naplnění tohoto cíle nestačí pouze zrekonstruované povrchy a další stavební úpravy, které jsme realizovali. Aby se centrum stalo příjemným a vyhledávaným místem, je potřeba kultivovat také okolní budovy, fasády, výlohy a zahrádky restaurací. Proto jsme vytvořili manuál Estetika centra Kopřivnice, který nabízí řešení pro konkrétní objekty. Jsme v kontaktu s jejich majiteli a provozovateli, jež chceme motivovat k úpravám v souladu s tímto manuálem," uvedl starosta Adam Hanus.

„Po nikom samozřejmě nepožadujeme velké stavební zásahy - změny k lepšímu lze často dosáhnou pouhým očistěním fasády, odstraněním nevhodných reklam či sjednocením barevnosti. Kromě bezplatného poradenství městských architektů nabízíme podnikatelům také možnost požádat o finanční podporu,“ dodal starosta.

Na Dotační program na podporu estetizace soukromých objektů v centru města vyčlenilo zastupitelstvo 700 tisíc korun, přičemž provozovatelé mohou získat maximálně 15 tisíc korun na jednu provozovnu a majitelé budov až 40?tisíc korun na jednu nemovitost. Příspěvek lze využít na stavební úpravy, údržbářské a úklidové práce, výmalby, čištění fasád a výkladů, výrobu a instalaci informačních tabulí nebo polepů, vybavení pro aranžování zboží do výloh včetně osvětlení.

Dotace může pokrýt 100 procent uznatelných nákladů, které byly na daný účel vynaloženy v roce 2023 nebo 2024. „O dotaci zatím požádalo osm podnikatelů, přičemž dva již příspěvek získali, dva čekají na schválení dotačních smluv radou města a další čtyři nyní řeší své záměry s naší architektkou,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán.

Bližší informace najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Na neděli 22. září chystá dopravní podnik Dopravácký den

13:44 Jihlava: Na neděli 22. září chystá dopravní podnik Dopravácký den

Retrolinky v kloubových trolejbusech z devadesátých let, komentované prohlídky v dopravním podniku a…