Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

27.09.2024 22:09 | Tisková zpráva

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. Letos od této události uplyne přesně sedmdesát let, a proto jsou všichni fanoušci srdečně zváni na oslavu 70. výročí, která se uskuteční v sobotu 28. září. Kromě skvělé ploché dráhy, kterou bude finále 1. ligy družstev, se mohou diváci těšit na bohatý doprovodný program, hudební večer i slavnostní ohňostroj.

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Brány stadionu Emila Zátopka se divákům otevřou už ve 13 hodin, ve 13:30 začnou tréninky jezdců. Poslední kolo ligové soutěže rozhodne o celkovém vítězi a kopřivnický tým nasadí co nejsilnější sestavu, v níž nebude chybět druhý nejlepší jezdec České republiky Jan Macek.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3625 lidí

„Slavnostní nástup ve 14 hodin bude o něco delší a slavnostnější než obvykle. Během něj se ochozům představí legendární kopřivničtí závodníci jako Miloš Duda, Luboš Volín, Zdeněk Matula, Adrian Rymel, Zdeněk Tesař a další. Závod odstartuje přibližně v 15 hodin a mezi jednotlivými sériemi jízd čeká diváky bohatý doprovodný program,“ uvedl Tomáš Wanke, předseda klubu AK Plochá Dráha Kopřivnice.

Ve společenské místnosti v tribuně bude probíhat malá výstava historických fotek, motocyklu a plochodrážní výbavy z let minulých. Chybět samozřejmě nebude stánek s upomínkovými předměty.

Po odjetí celého závodu a dekorování vítězů, pravděpodobně kolem 17. hodiny, se program přesune do depa, kde proběhne posezení s bývalými závodníky, vedením klubu či současnými jezdci. V prostorách depa bude probíhat i hudební podvečer, přístupný všem divákům a fanouškům kopřivnické ploché dráhy. Oslava vyvrcholí ve 22 hodin slavnostním ohňostrojem.

Vstupné bude 200 korun, děti do 15 let budou mít vstup zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…