Kutná Hora má zásady pro investory

22.07.2022 21:33 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Kutná Hora schválilo Zásady pro spolupráci s investory na rozvoji veřejné infrastruktury.

Kutná Hora má zásady pro investory
Foto: kutnahora.cz
Popisek: Kutná Hora

Tyto zásady představují soubor dokumentů akcelerujících snahu města Kutná Hora, jakožto řádného hospodáře, pečovat o údržbu a další rozvoj veškeré veřejné infrastruktury. Snahou je v maximální možné míře podmínit jakoukoliv rozsáhlejší výstavbu na území města podílením se na tvorbě a péči o čím dál více zatěžovanou veřejnou infrastrukturu, tedy veškeré dostupné sítě, dopravní infrastrukturu, ale např. i veřejná prostranství.

Smyslem je nastavení transparentních a nediskriminačních pravidel jednání mezi městem a investory, s důrazem na tvorbu odpovídajících podmínek pro kvalitní obytné prostředí města, zejména ve vztahu k dlouhodobě udržitelnému rozvoji veřejné infrastruktury a veřejných služeb.

Zásady se vztahují na stavby rodinných domů, stavby pro rodinnou rekreaci, stavby a stavební úpravy jednotlivých bytů a to od celkového počtu 4 bytových jednotek (včetně) a stavební úpravy stávajících nebytových objektů, při nichž dochází ke změně využití a k vyššímu zatížení kapacity veřejné infrastruktury a se vznikem nových podlažních ploch nad 20 m2 (příklad: sklad se změní na výrobní halu) a to v rámci celého administrativního území města Kutná Hora, tedy katastrálních území Kaňk, Kutná Hora, Malín, Neškaredice, Perštejnec, Poličany a Sedlec u Kutné Hory.

Celá dokumentace je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.