Město Ostrava podporuje prevenci rakoviny

05.11.2011 12:34 | Zprávy

Zvýhodněnou cenu očkování proti lidským papillomavirům, které způsobují mimo jiné rakovinu děložního hrdla, mohou od těchto dnů až do konce června 2012 využít obyvatelé Ostravy.

Město Ostrava podporuje prevenci rakoviny
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Díky podpoře ze strany města mají ženy ve věku 9 až 45 let a muži ve věku 9 až 26 let třetí poslední dávku vakcinace zdarma. Projekt nese název Nabídka zvýhodněného očkování proti HPV infekci pro občany statutárního města Ostrava.

„Jsme si vědomi nebezpečného nárůstu počtu pacientek s rakovinou děložního hrdla. Vítáme tento projekt a podpořili jsme jej, neboť věříme, že toto preventivní očkování může v boji s touto zákeřnou nemocí výrazně pomoci. Doufám, že obyvatelé našeho města nabídnutou příležitost využijí," řekla náměstkyně primátora Simona Piperková, která je garantem projektu za město Ostrava. To jej zorganizovalo ve spolupráci s ostravskou městskou nemocnicí. Odborně projekt zaštítil MUDr. Michal Mihula, vedoucí lékař Ambulance onkogynekologické prevence při Městské nemocnici Ostrava.

Akce se mohou zúčastnit nejen Ostravané, rozhodující pro získání slevy je skutečnost, že se pracoviště stávajícího pacientova ošetřujícího lékaře (gynekolog, pediatr) nachází na území města Ostravy. Využít této nabídky tak mohou i lidé z okolních měst a vesnic. Pokud pacient splňuje výše uvedené podmínky a má o vakcinaci zájem, může se obrátit na svého ošetřujícího lékaře, který mu zvýhodněné schéma tří očkovacích dávek zajistí.

„Toto očkování je naprosto nová a průlomová možnost prevence zhoubných nádorů, způsobených lidským papillomavirem," řekl odborný garant projektu Michal Mihula. Rakovina děložního hrdla je druhou nejčastější rakovinou u žen v České republice. Vakcína proti HPV může představovat účinnou prevenci onkologických i neonkologických onemocnění souvisejících s lidskými papillomaviry.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…