Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech

07.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

Dopravní podnik Mladá Boleslav se postupnými kroky připravuje na komplexní využívání moderního telematického systému, který zefektivní provoz autobusů městské hromadné dopravy. Jeho součástí je i výměna odbavovacích systémů ve všech vozech, která je rozplánovaná na říjen a listopad tohoto roku, pro cestující to aktuálně znamená několik drobných dočasných omezení.

Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Dopravní podnik Mladá Boleslav informuje, že první dva autobusy s novým odbavovacím systémem by měly být v provozu během prvního říjnového týdne. Pro cestující to znamená, že v autobusech s již vyměněným odbavovacím systémem dočasně není možné využívat takzvanou elektronickou peněženku. Dočasně také probíhá hotovostní platba ve spolupráci s řidičem. Zároveň do 10. října informační centra nevydávají ani nedobíjejí elektronické karty. Ve vozech, které teprve projdou výměnou odbavovacího systému, se režim pro cestující nijak nemění.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 11920 lidí

„Předem se omlouváme všem cestujícím za dílčí nekomfortní situace, které nasazení telematického systému a zejména výměna odbavovacích systémů přinese, ale není možné jej provést jinak než za provozu. Vše jsme předem pečlivě plánovali tak, aby dopady a omezení pro pasažéry byly co nejnižší,“ řekl jednatel Dopravního podniku Mladá Boleslav Marek Džuvarovský.

Projekt „Telematika MHD Dopravní podnik“ navazuje na dřívější etapy zavádění telematických prvků v Mladé Boleslavi, v rámci nichž bylo vytvořeno centrální středisko řízení dopravy a do systému je zapojených 23 křižovatek.

Konkrétně vozy mladoboleslavské městské hromadné dopravy díky tomuto projektu získávají telematický systém, prostřednictvím něhož budou mít preferenci na křižovatkách. To by mělo přispět zejména ke snížení časových ztrát ve špičce. Součástí je také právě výměna odbavovacího systému.

Nové terminály umožní kompatibilitu kromě Integrované dopravy Středočeského kraje a Pražské integrované dopravy také se systémy Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje. „Na projekt telematiky pro Dopravní podnik Mladá Boleslav jsme vyjednali přes 25 milionů korun z Integrovaných teritoriálních investic. Po jeho kompletním dokončení získáme moderní systém, který přispěje k efektivnějšímu provozu autobusů naší městské hromadné dopravy,“ řekl primátor města Jiří Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Daniela Kovářová byl položen dotaz

Nezávislost

Paní senátorko, proč myslíte, že uspělo tak málo nezávislých kandidátů? A souhlasíte se mnou, že není dobře, když mají vládní politici převahu všude? Protože když ji mají jak ve sněmovně, tak v senátu, tak není pak senát vlastně zbytečný? A co čekáte, že přinesou příští volby? Kdo tu bude vládnout?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech

13:05 Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech

Dopravní podnik Mladá Boleslav se postupnými kroky připravuje na komplexní využívání moderního telem…