Na nádraží ve Znojmě si můžete půjčit knihu do vlaku

31.08.2015 17:45 | Zprávy

Na nádraží ve Znojmě si mohou cestující od pátku půjčit bezplatně knihu do vlaku. Za novinkou stojí Městská knihovna Znojmo, která se tak připojila k celorepublikovému projektu Kniha do vlaku. Autorem nápadu k posílení čtenářské obce a zpříjemnění cestování je mikulovská knihovna.

Na nádraží ve Znojmě si můžete půjčit knihu do vlaku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Regál s knihami najdou zájemci v nádražní hale při vstupu na peron. Knihu může zájemce příležitostně vrátit, ale pokud se do ní po cestě začte a líbí se mu, smí si ji i nechat. „A třeba na oplátku přinést pro další cestující čtenáře vlastní přečtenou knížku,“ informuje ředitelka znojemské knihovny Věra Mašková.

Lidé v regále najdou knihy z vyřazeného fondu knihovny, která bude literaturu také postupně doplňovat. Projekt SKIP a Českých drah má zájem o popularizaci čtení. Knihovna se tak snaží zpříjemnit cestujícím jízdu ve vlaku zajímavými tituly. Služba je poskytována bezplatně a navazuje na akci Knihovna na plovárně. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…