Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100

06.07.2024 7:31 | Tisková zpráva

Na celkem osmnácti zastaveních jsou připraveny výstavní panely s historickými fotografiemi a dalšími zajímavými dokumenty týkající se daného místa. Výstava je určena všem, bez ohledu na věk. I ti největší pamětníci budou zcela jistě některými snímky překvapeni.

Náchod: Slavíme i v ulicích města – Náchod 770 & Fotoklub Náchod 100
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Jednotlivá zastavení jsou „rozmístěna" po celém městě a je možné je navštívit jednotlivě, netvoří žádnou návaznost. Těm z vás, kteří by si chtěli udělat „plnohodnotnou procházku časem", doporučujeme sledovat číslování zastavení v přiložené mapce. Jedná se o okruh, který  začíná i končí na Masarykově náměstí, kde najdete také Městské informační centrum Náchod. Zde si můžete vyzvednout mapku procházky a získat další informace.

„Plnohodnotnou procházku časem" doporučujeme plánovat jako celodenní výlet - jedná se o přibližně 14 km dlouhou cestu (zastavení 1-17). V případě, že by vám i toto bylo málo, přidejte si i 18. zastavení na Jiráskově turistické chatě na Dobrošově. V tomto případě se můžete těšit na 16 km dlouhou cestu, navíc se značným převýšením.

Po dokončení instalace všech posledních panelů začátkem tohoto týdne zahájili symbolicky dnes odpoledne kompletní výstavu členové Fotoklubu Náchod společně se starostou Janem Birke a místostarostou Milanem Vikem.

Velké poděkování patří členům Fotoklubu Náchod za mimořádné zpracování nápadu, který vzešel ze společných příprav oslav „770" ve spolupráci se všemi náchodskými institucemi a spolky!

Všem Náchoďákům a návštěvníkům našeho města přejeme příjemnou procházku časem!

Pozor, ještě soutěž!

Kdo najde na dvou panelech kurátora procházky časem Romana Ungera (člena Fotoklubu Náchod) do konce prázdnin, bude zařazen do slosování o věcnou cenu.

Vaše odpovědi zasílejte e-mailem na adresu: j.spacek@mestonachod.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …