Okolí koupaliště v Kylešovicích bude hezčí i díky Opavii

21.02.2013 13:50

Koupaliště v Kylešovicích, které dnes již dávno ztratilo svou původní podobu, řadu let pouze pustlo. Od konce padesátých let minulého století se o něj v podstatě nikdo nestaral a z někdejšího areálu tak zbylo pramálo.

Okolí koupaliště v Kylešovicích bude hezčí i díky Opavii
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Na základě podnětů občanů jsme se rozhodli toto místo alespoň částečně kultivovat,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Magistrátu města Opavy Marie Vavrečková a dodala: „Již v září loňského roku zde pracovníci společnosti Technické služby Opava zredukovali keřový porost tak, aby byla lokalita veřejnosti lépe přístupná.“

 Při mapování území a přípravě této akce bylo zjištěno, že kromě keřů se zde vyskytují také suché nebo velmi poškozené stromy, celkem 15 jich bude na náklady města odstraněno ještě během tohoto zimního období.

 „Aby měly provedené jednorázové úpravy trvalý efekt, je nutné v tomto území pravidelně 2x ročně zajišťovat údržbu. Ta spočívá v kosení travnatých porostů, odstraňování náletů a sběru odpadů,“ vysvětlila Vavrečková.

Předpokládané náklady na údržbu byly vyčísleny na cca 52 tisíc korun. První náměstkyně primátora Pavla Brady proto oslovila firmu Opavia − LU, s.r.o, která již dříve projevila zájem o sponzorování ekologických projektů.

 „Zástupci Opavie přislíbili městu dar ve výši 50 tisíc korun, čehož si velice vážíme. Dvakrát ročně tak okolí koupaliště projde údržbou, což doufáme, alespoň částečně návštěvníkům zpříjemní pobyt v této lokalitě,“ uvedla Brady.

 K úpravám dojde za příznivých klimatických podmínek, tedy na přelomu března a dubna. Další údržby se okolí vodní plochy dočká na podzim.

 Lada Dobrovolná
Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…