Olomouc: Více místa pro děti – stavíme novou družinu i další třídu mateřinky

23.10.2024 16:14 | Tisková zpráva

Nové prostory pro děti budou mít od příštího školního roku ve školní družině na sv. Kopečku a v mateřské škole Čajkovského. V ZŠ Dvorského na sv. Kopečku vznikne zcela nový prostor pro školní družinu, v MŠ Čajkovského vzroste kapacita školky o jednu třídu díky rekonstrukci nevyužívané části objektu. Stavební práce na obou školách začínají na přelomu října a listopadu.

Olomouc: Více místa pro děti – stavíme novou družinu i další třídu mateřinky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Město Olomouc tak pokračuje v rozsáhlých investicích do svých školských zařízení. Investice za více než 56 milionů korun bude u svatokopecké základní školy probíhat do října příštího roku. „Nevyužívaný panelový objekt bývalého učiliště přestavíme pro potřeby školní družiny, a to včetně vybavení interiéru. Součástí projektu je i nová přístavba. Zároveň dojde k úpravě venkovních ploch a vybudujeme také venkovní hřiště s umělou trávou pro malou kopanou,“ popisuje rozsah stavebních úprav investiční náměstek primátora města Olomouce Miloslav Tichý.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 19074 lidí

„Samozřejmostí je také zateplení budovy a dokonce zde budeme dělat zelenou střechu, čímž školu na svatém Kopečku přiřadíme k dalším školským zařízením, kde už jsme realizovali energetická opatření,“ dodává náměstek. Převážnou část investičních nákladů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Nová třída s kapacitou 25 dětí vznikne do letních prázdnin v MŠ Čajkovského. „Nevyužívanou část objektu v areálu školky zrekonstruujeme a vybudujeme zde jednu samostatnou třídu včetně zázemí pro děti i pro personál,“ přibližuje náměstek Tichý, na co se mohou rodiče a jejich děti z blízkého sídliště už v příštím roce těšit.

„Kde to prostorové a stavebně technické možnosti objektů dovolují, snažíme se v olomouckých mateřinkách postupně navyšovat kapacitu, abychom uspokojili co největší část poptávky. Zároveň vnímáme trend, kdy rodiče chtějí využívat školek už od útlejšího věku dětí. K umístění mladších dětí však často školky nejsou uzpůsobené, proto postupně vznikají také nové dětské skupiny,“ vysvětluje náměstek.

V případě rozšíření kapacity v MŠ Čajkovského jde o investici ve výši zhruba 13,3 milionu korun, kdy necelou polovinu nákladů pokryje opět dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Obě stavby začínají na přelomu října a listopadu. Nová třída v MŠ Čajkovského by měla být dokončena do června 2025, družina v ZŠ Dvorského potom do října 2025.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Kupka byl položen dotaz

digitalizace

Chcete vyhlásit nové výběrové řízení na digitalizaci stavebního zákona, ale nějak jste zapomněl říct, kdo bude platit tu předchozí?? A protože to byl průšvih celé vlády, měla by to i zaplatit. Třeba z těch 6,9 % co dostane přidáno. Rozhodně by to bylo čestné nemyslíte, jestli víte co to je ?? Děkuj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Přerov: Andělská křídla, chrastění čertovských řetězů i vánoční kamion. Letošní advent bude zábavný

10:23 Přerov: Andělská křídla, chrastění čertovských řetězů i vánoční kamion. Letošní advent bude zábavný

Letošní advent přinese do přerovských ulic ještě více zábavy, radosti, ale také světelných dekorací …