Ostrava: Festival Den architektury nabízí mnoho zajímavého

29.09.2024 11:17 | Tisková zpráva

Ve dnech 27. 9. až 3. 10. 2024 se po celé České republice opět koná tematický festival Den architektury. Ostrava, kde jen v poslední době vzniklo hned několik velmi zajímavých staveb, se jej účastní taktéž. Po dobu trvání festivalu tak mohou zájemci z řad široké veřejnosti navštívit architektonické atraktivity našeho města a poslechnout si přitom výklad renomovaných architektů.

Ostrava: Festival Den architektury nabízí mnoho zajímavého
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Letošní 14. festivalový ročník má na svém ostravském programu komentovanou prohlídku historických jatek, rekonstruovaných na galerii současného umění PLATO, s autorem návrhu přestavby Robertem Koniecznym. Dále pak prohlídku Fakulty umění OU v doprovodu autora Kamila Mrvy nebo rovněž autorskou prohlídku rekonstrukce Raynet Tower v Porubě.

Rozšíření obzorů slibuje také přednáška o prvorepublikových architektkách (včetně autorky návrhu části obchodního domu Textilia). V rámci festivalu mohou příznivci kvalitní architektury navštívit rovněž vyhledávané Dolní Vítkovice, nedávno zrekonstruovanou prvorepublikovou Grossmannovu vilu a další architektonicky přitažlivá místa.

Kompletní přehled ostravských akcí letošního ročníku Dne architektury najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Litomyšl: Rekonstrukce Městského stadionu Černá hora

16:09 Litomyšl: Rekonstrukce Městského stadionu Černá hora

V polovině září byla zahájena plánovaná rekonstrukce městského stadionu.