Ostrava: Seminář dopravní výchovy na mateřských školách

05.11.2011 16:51 | Zprávy

Aktiv města Ostravy pro BESIP ve spolupráci s Krajským koordinátorem BESIP pro MSK a Klubem dopravní výchovy pořádá pracovní seminář pro metodiky dopravní výchovy na mateřských školách.

Ostrava: Seminář dopravní výchovy na mateřských školách
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Rozhodl se tak vzhledem k rozvoji dopravní výchovy v mateřských školách, zvyšujícímu se počtu dětských dopravních hřišť a podobným cvičným plochám na zahradách mateřských škol.

Seminář metodiků dopravní výchovy na MŠ se bude konat 14. listopadu v budově společnosti Ostravské komunikace, a.s., začátek v 8 hodin. Metodici jednotlivých školek si na úvod vyslechnou přehled činností a možnosti spolupráce, kterou nabízí Aktiv BESIP či krajský koordinátor BESIP. Dopolední blok pak bude hlavně zaměřen na výměnu zkušeností mezi jednotlivými metodiky. Velký prostor dostane Mateřská škola Ukrajinská z Poruby, v jejímž areálu se nachází dětské dopravní hřiště uzpůsobené pro výuku předškolních dětí a která každoročně pořádá dopravní soutěže i pro ostatní školky ze širokého okolí. Odpoledne by měli metodici vybrat nejzajímavější výukovou metodu a formulovat požadavky na podobu a obsah nové metodiky dopravní výchovy pro předškolní děti.

Na seminář je nutné se přihlásit do 9. listopadu, počet účastníků je omezen. Přihlášky byly rozeslány na všechna ředitelství mateřských škol na území města Ostravy a správně přičleněných obcích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…