Ostravští silničáři jsou na zimu dobře připraveni

27.10.2011 19:07 | Zprávy

Pracovníci městské akciové společnosti Ostravské komunikace jsou připraveni bojovat s přívaly sněhu na ostravských silnicích v zimním období 2011-2012.

Ostravští silničáři jsou na zimu dobře připraveni
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

První zkoušku absolvovali již v polovině října, kdy museli eliminovat námrazu na mostech. Plán zimní údržby počítá s tím, že odklízení sněhu a udržování sjízdnosti silnic bude, stejně jako v loňském roce, probíhat „rajónovým" způsobem. V praxi to znamená, že vybraná technika bude určena pro údržbu konkrétních úseků silnic. 

„Průběh minulé zimy byl hodnocen velmi dobře. Nikdo nemohl říci, že by silničáři zaspali nebo nestíhali. Rajónová údržba se osvědčila, není důvod na ní něco měnit. Věříme, že nastavenou úroveň udržíme i během nastávající zimní sezóny," řekl náměstek primátora pro dopravu Aleš Boháč.

Pracovníci Ostravských komunikací a. s. se i v letošním roce budou starat o bezmála 400 kilometrů silnic všech tříd na území města Ostravy. Podle slov ředitele společnosti Daniela Lyčky jsou na první sníh dobře připraveni. Personál, technika i materiál. „K dispozici máme celkem 20 sypačů. Na silnice I. třídy budou nasazeny čtyři vozy, na silnice II. a III. třídy šest vozidel, pět sypačů bude v zimě udržovat místní komunikace. Pro období velkého spadu sněhu máme nasmlouvány soukromé přepravce s traktory a nákladními vozy."

Ostravské komunikace mají připraveno rovněž 6 tisíc tun soli, která by při standardním průběhu měla vydržet celou zimu. V průběhu léta společnost navýšila kapacity skladu soli i výdejních míst solanky. Sklady rozšířili tak, že se do nich vejde o 1 300 tun soli více. Proběhla také rekonstrukce míchacího zařízení na solanku. Místo jednoho teď mají OK dvě výdejní místa. Mělo by to urychlit plnění sypačů.  Kapacita zásobníků solanky byla zvýšena o 20 m3 na celkových 80 m3. Nové zařízení umožňuje míchat i chlorid vápenatý, který je možno použít za extrémních podmínek.

Také v průběhu letošní zimy mohou řidiči a ostatní zájemci získat informace o sněhovém zpravodajství a sjízdnosti silnic na webových stránkách společnosti www.okas.cz nebo na stránkách www.dopravniinfo.cz

Další články o Ostravě čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…