Pardubice: Jedenáctý listopad zlákal ke svatbě osm párů

29.10.2011 21:18 | Zprávy

Numerologové před tímto datem snoubence varují. Data, v nichž převládají jedničky, nejsou prý pro uzavření sňatku nejvhodnější. Přesto je na pardubické matrice zapsáno osm párů, které si řeknou své „ano“ v pátek 11. 11. 2011.

Pardubice: Jedenáctý listopad zlákal ke svatbě osm párů
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„V tomto období bývá běžně svateb podstatně méně, než je objednáno na 11. listopad. Největší svatební boom je vždy na jaře a v létě. Ale jak je vidět, zajímavé datum hraje velkou roli i na podzim," řekla vedoucí oddělení matriky pardubického magistrátu Zdeňka Havlíčková.

 

Největší svatební boom zažily Pardubice v sobotu 7. července 2007, kdy uzavřelo manželství 31 párů. Jako na běžícím pásu se v Pardubicích oddávalo také o rok a měsíc později kdy úředníci v pátek 8. srpna 2008 oddali na třech místech 24 párů. Běžně se v letním období bere zhruba 15 párů během dvou oddávacích dní (pátek a sobota).

 

Letošní „jedničková smršť" je prakticky poslední příležitostí, kdy si mohou snoubenci nechat vepsat do oddacího listu numericky zajímavé datum. Magické datum 20. listopadu 2011 připadne na neděli a 20. prosince 2012 na čtvrtek, tedy dny, kdy se v Pardubicích neoddává.

 

V Pardubicích v posledních letech ročně vstupuje do manželství kolem 600 párů. Většina manželství je uzavřena na pardubické radnici, v létě se konají svatby také v romantickém prostředí pardubického zámku či hradu Kunětická hora.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…