Písek: Na nábřeží u Sladovny jsou nové květinové výsadby

10.09.2022 11:44 | Tisková zpráva

Zahradníci městských služeb v tomto týdnu založili další nové květinové záhony. Na promenádě kolem řeky Otavy, byly u zdi Sladovny nahrazeny úzké travnaté pásy novou výsadbou dřevitých hortenzií, kultivaru 'Annabelle'.

Písek: Na nábřeží u Sladovny jsou nové květinové výsadby
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Jedná se o dlouhověký a odolný druh hortenzií, jež vyniká především svými mohutnými kulatými květy v bílé barvě,“ upřesnil Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně. 

Zahradnici u Sladovny kromě hortenzií vysadili barvínky menší, které byly umístěny do čtverců u pobytových schodů u řeky. V okolí stromů špatně rostla tráva a díky jistému sklonu terénu zde docházelo k odnosu zeminy při deštích. „Výsadba u lip byla realizována z podnětu Balzám Café, které zde přes sezónu provozuje venkovní zahrádku. Ve spolupráci s nimi jsme zvolili pokryvný barvínek, který by se měl brzy zapojit a tyto problémy tak vyřešit,“ doplnil Kofroň.

Na promenádě pod píseckým hradem tak došlo k doplnění dalšího efektu kvetoucích rostlin, kromě jarního pásu narcisů a letního efektu mohutných barevných lilií, zde budou v pozdním létě zářit velké bíle koule nově vysázených hortenzií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…