Plzeň: České dny v Limoges

03.11.2011 10:57 | Zprávy

Primátor Martin Baxa a náměstkyně pro kulturu Eva Herinková odjeli dnes ve večerních hodinách na několikadenní návštěvu partnerského města - francouzského Limoges, kde se zúčastní kulturní akce České dny v Limoges.

Plzeň: České dny v Limoges
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Hlavním cílem minifestivalu je obyvatelům partnerského města představit českou kulturu a tradice. Návštěvníci budou moci na tradičních českých trzích na náměstí Place de la Motte ochutnat tradiční kulinářské speciality, jako například zabijačkové hody, či se seznámit s tradičními českými řemesly. Své umění zde předvedou kováři, řezbáři, skláři a další. Ve dnech 3. - 9. listopadu se v Limoges uskuteční i řada kulturních akcí, mezi nimi například koncert jazzového uskupení JAZZ TRIO PLZEŇ, literární přednáška o díle Franze Kafky či vystoupení folklórního souboru Malá dudácká muzika.

Festival bude oficiálně zahájen v pravé poledne v pátek 5. listopadu za účasti primátorů obou měst a české velvyslankyně ve Francii její excelence Marie Chatardové. Program Českých dnů v Limoges v úterý večer zakončí koncert pěvkyně plzeňské konzervatoře Svatavy Luhanové.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…