Praha vypíše zakázku na stavební dozor rekonstrukce Divadla na Vinohradech

14.10.2024 13:08 | Tisková zpráva

Divadlo na Vinohradech je o krok blíže své kompletní plánované opravě. Pražští radní v pondělí schválili veřejnou zakázku na zajištění technického dozoru stavebníka na rekonstrukci historické budovy divadla včetně modernizace divadelní technologie. Zakázka na samotné stavební práce byly vypsána letos v létě. Stavební práce by mohly začít v prvním čtvrtletí příštího roku.

Praha vypíše zakázku na stavební dozor rekonstrukce Divadla na Vinohradech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Schválení záměru na rekonstrukci Divadla na Vinohradech je zásadním posunem k zajištění jeho budoucnosti a kontinuity. Vytvoření komorní scény a modernizace divadelní technologie je nutná k udržení výjimečné kvality představení a důležitá pro navýšení komfortu diváků. V konečném důsledku pak jde o důležitý krok v dlouhodobé podpoře kulturního života Prahy. Jsem přesvědčen, že tato investice se pozitivně odrazí na kvalitě pražské kulturní nabídky a přiláká i nové návštěvníky,” říká pražský náměstek pro kulturu, cestovní ruch, výstavnictví, péči o památky, národnostní menšiny a animal welfare Jiří Pospíšil.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky na stavební dozor je 45 milionů Kč bez DPH. U samotných stavebních prací činí předpokládaná hodnota zakázky 2,212 000 miliardy Kč bez DPH.

Součástí stavebních prací je rozšíření kapacity podzemní části za divadlem o zkušební sál, který bude také sloužit jako komorní scéna s kapacitou 150 až 200 diváků a současně stavební úpravy skladového hospodářství v budově divadla.

Po rekonstrukce se zvýší komfort pro diváky, vznikne plnohodnotná komorní scéna a zvýší se bezpečnost. Jednodušší bude též transport divadelních kulis mezi divadlem a budoucí centrální kulisárnou, čímž se dosáhne provozních úspor.

Koncepčně se realizace zakázky opírá o materiál nazvaný Kulturní politika hlavního města Prahy 22+.  Divadlo na Vinohradech bylo postaveno v roce 1907 a od té doby neprošlo žádnou zásadní rekonstrukcí. Nyní se nachází v havarijním stavu a například divadelní technologii již není možné využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Pastuchová byl položen dotaz

Problémy

Tvrdíte, jak vláda neřeší skutečné problémy této země, což je do jisté míry pravda. Ale zmiňujete řadu věcí, které byly problémem už za vás, jako třeba dostupnost bydlení, nedostatek lékařů atd. Jak tedy věřit tomu, že když se dostanete k moci, tak problémy vyřešíte? Protože ukazovat na jiné a kriti...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí

16:10 Český Krumlov: Výstavba plaveckého bazénu rekonstrukci zimního stadionu neohrozí

Neutěšený stav zimního stadionu řeší vedení města již několik let. V letošním roce Pro-sport pořídil…