Přerov: Chodníky ve městě a místních částech čekají opravy za miliony korun

18.05.2017 10:03 | Zprávy

Miliony korun půjdou do oprav chodníků v Přerově a v místních částech. Zástupci města chtějí na tuto investici využít dotaci, která byla pro tyto účely vypsána - a už mají v ruce i projekt. Ten řeší rekonstrukce chodníků, které vedou podél komunikací první a druhé třídy či vedle místních komunikací.

Přerov: Chodníky ve městě a místních částech čekají opravy za miliony korun
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Jde o trasy pro pěší, jejichž technický i stavební stav je nevyhovující a vykazují i mnoho bezpečnostních závad. Opraveny budou chodníky ve dvou lokalitách na území Přerova a ve třech lokalitách v místních částech,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO). V Přerově se konkrétně jedná o rekonstrukci asfaltového chodníku v ulici Vsadsko, který má být odstraněn a v úseku dlouhém 263 metrů nahrazen povrchem ze zámkové dlažby. Předpokládané náklady byly vyčísleny na zhruba 2 miliony korun včetně DPH.

„Dále se jedná o rekonstrukci chodníku na třídě 17. listopadu a v části ulice Dvořákova. Stávající asfaltový chodník s cyklostezkou bude nahrazen novým asfaltovým povrchem a bezpečnostním pruhem z reliéfní zámkové dlažby, oddělující chodník od cyklostezky. Za rekonstrukci chodníku v délce 1250 metrů a o ploše 6012 metrů čtverečních zaplatíme 7 milionů 200 tisíc korun,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Další chodníky budou vylepšeny v Penčicích – konkrétně v ulici Tršická, kde oprava v délce 136 metrů vyjde na 743 tisíc korun a v Čekyni, jejíž obyvatelé dostanou nový chodník v ulici Jabloňová za 341 tisíc korun. „Projekt počítá také s rekonstrukcí chodníku v ulici U letiště v Henčlově, kde počítáme s náklady ve výši 1 milion 400 tisíc korun. Stávající betonová dlažba tam bude rozebrána, podkladní vrstvy přehutněny, případně doplněny - a budou použity nové betonové obrubníky a zámková dlažba,“ připomněl náměstek Měřínský.

Podle radních je stav přerovských chodníků dlouhodobě špatný a je třeba jim věnovat pozornost. „Víme, že nesplňují požadavky na bezbariérové užívání, chybí vodící linie, varovné pásy, jsou špatné i sklony a výšky obrubníků v místech pro přecházení. Mnohé vykazují značné nerovnosti povrchu. Rekonstrukcí, kterou započneme, dojde rovněž k zajištění bezbariérového přístupu k zastávkám integrované dopravy, což považuji za důležité,“ řekl na závěr přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…