Příbram: Hasičské cvičení v parkovacím domě

28.08.2024 7:17 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 29. srpna se nový parkovací dům u autobusového nádraží stane místem cvičení Hasičského záchranného sboru. Tématem cvičení bude likvidace požáru elektromobilu ve třetím podlaží.

Příbram: Hasičské cvičení v parkovacím domě
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Parkovací dům u autobusového nádraží v Příbrami s kapacitou 176 parkovacích míst je otevřen od června letošního roku. Ještě před jeho zprovozněním proběhla jednání s HZS Příbram o možnosti cvičení ve zmíněném objektu. Termín cvičení, při kterém půjde o zásah hašení elektromobilu ve třetím nadzemním podlaží a odtažení hašeného vozu ze zmíněného prostoru, je stanoven na čtvrtek 29. srpna.

„Víme, jaké škody dokáže hořící elektromobil nadělat, a to navíc v prostoru, kde je pohromadě více automobilů. Jak se říká, kdo je připraven, nebývá zaskočen, a proto velice rádi poskytneme tyto prostory pro cvičení Hasičského záchranného sboru,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Cvičení proběhne ve čtvrtek 29. srpna v dopoledních hodinách a na místě budou celkem čtyři hasičské cisterny z HZS Příbram a JSDH Březové Hory. Prostor parkovacího domu bude po dobu samotného zásahu, tedy v čase mezi 9:00 a 10:00 zhruba na 30 minut uzavřen, a to včetně průchodu po venkovním schodišti. Přilehlé venkovní parkoviště bude v tento den uzavřeno do 12:00.

Samotný zásah, tedy nahlášení zahoření elektromobilu, proběhne ve třetím podlaží, kde bude použita kouřová clona. HZS při cvičení vyzkouší speciální vyprošťovací techniku a „hořící“ automobil bude odtažen z parkovacího domu.

Podobná námětová cvičení pořádá HZS Příbram každým rokem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Blíží se Food Truck Festival. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu

7:31 Zlín: Blíží se Food Truck Festival. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu

Přes dvacet food trucků si udělá zastávku na náměstí Míru ve Zlíně. Stane se tak v rámci dalšího roč…